El Vendrell intensifica la campanya contra l'incivisme a les platges

Es donarà informació als punts negres d'abocaments que s'han detectat
Un cartell denunciant l'incivisme amb els residus al Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell vol millorar la imatge del municipi en aquesta temporada d'estiu, especialment als barris marítims, i ha anunciat que s'intensificarà la campanya informativa contra l'incivisme. Tal com va apuntar el regidor de Gestió de Residus, Ferran Trillas, a l'últim ple, durant aquest estiu s'estan recollint prop de 7.000 quilos diaris de mobles que estan llençats a la via pública

 

Des de la regidoria intenten que aquestes deixalles no estiguin més de dos dies al carrer, però admeten que la seva presència «augmenta la sensació de deixadesa i brutícia als carrers». Per mirar de minimitzar aquesta situació, des del consistori s'ha intensificat la campanya informativa que duen a terme educadores de carrer a les platges del municipi. Les informadores centraran el seu treball als barris marítims, per l'augment de població que tenen a l'estiu i també perquè es troben en plena celebració de les seves festes d'estiu.

 

Els punts negres d'abocaments de mobles

Així mateix, també es buscaran aquells punts negres d'abocaments que s'han detectat, on s'hi posaran cartells on es denuncia la mala praxi d'abocar els mobles a qualsevol lloc de forma incontrolada. Als cartells també s'informa del servei de recollida de mobles de l'Ajuntament, que és totalment gratuït trucant al telèfon 977 16 64 00 o al 010. Altres actuacions que es fan són la repartida de fulletons sobre quins són els llocs més adequats per llençar cada residu. Des del consistori recorden que l’abocament de mobles o residus de forma incorrecta a la via pública pot ser sancionable amb un import de fins a 3.000 euros.

 

A l'últim ple municipal, celebrat el mes de juliol, també es va apuntar la possibilitat de crear una brigada de policia administrativa que es dediqui només al control de residus. Aquesta és una opció que encara està estudiant-se, però que des de l'Ajuntament no veuen amb mals ulls. Durant aquest 2018 s'han posat una quinzena de denúncies pe abocament de mobles al carrer.

"L'Ajuntament de Calafell, disposat a retirar la concessió a tres paradistes del Mercat" "Agnès Ferré reestructura el seu govern abans de la moció de censura a la Bisbal"