El Vendrell posa un caragol de fang al carrer i no dura ni 24 hores

Era obra de la ceramista Núria Saló i ha estat robat aquesta nit
El caragol de mar de fang que s'havia posat a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell

 

L'incivisme ha estat de nou protagonista al Vendrell. Aquest dijous 24 de gener, des de la regidoria de Cultura s'informava de la col·locació d'un caragol de mar fet de fang al davant de l'Oficina de Turisme de Coma-ruga. Era una iniciativa que ja es va fer a la Biblioteca Pública Terra Baixa fa uns mesos, amb el caragol que va rebre el nom de Bufat. De fet, aquesta peça de fang tenia la mateixa autora, la ceramista Núria Saló, del taller Poterie 'La Ferme' (Angoustrine-França).

Doncs bé, el caragol no ha durat ni 24 hores al seu lloc, i aquest matí ja havia desaparegut. L'Ajuntament del Vendrell ha condemnat el robatori i ha avançat que denunciarà els fets a la Policia Municipal. La regidora de Cultura, Eva Serramià, ha lamentat que amb aquesta nova mostra d'incivisme, «l'acció dels escolars per posar-li nom quedarà en no-res». «Espero que algú se senti culpable de malmetre l'espai públic i el patrimoni de tots», ha afegit la regidora a les xarxes socials.

Ja no podran posar-li nom

La idea que tenia la regidoria de Cultura amb el caragol és fer el mateix que s'havia fet amb el de la biblioteca, buscar la participació dels escolars per posar-li nom. Per això, s'havien posat unes urnes i butlletes a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga i a la Biblioteca Terra Baixa, i també es podia participar a través de Facebook. Malauradament, el caragol ja no podrà rebre nom.

Cordes tallades a les Madrigueres

Per altra banda, des del consistori també s'ha denunciat una altra acció incívica, en aquest cas al nou camí que travessa les Madrigueres, que s'ha d'obrir pròximament. En aquest cas, s’han tallat una trentena de trams de corda que delimitaven el camí. Des de l'Ajuntament han apuntat que també ho denunciaran a la policia local. Mostres d'incivisme com aquestes són habituals al Vendrell, afectant el mobiliari urbà, edificis o contenidors que es cremen de nit. 

Les cordes tallades al camí de les Madrigueres. | Ajuntament del Vendrell

 

"Una regidora de Ciutadans de Cunit plega per la deriva «liberal» del partit" "L'Arboç estudia com refer el pont de la riera de Marmellar que es va endur l'aigua"