El Vendrell descarta ara els arbres en torretes mòbils per la plaça Vella

Des de Medi Ambient asseguren que són «costosos i ineficients»
Les torretes mòbils ja no estan al mig de la plaça Vella. | BP Diari
 

La plaça Vella del Vendrell va perdre l'octubre del 2016 els seus plataners centenaris. L'Ajuntament va decidir eliminar-los perquè es trobaven en un delicat estat de salut i va cercar una alternativa que pogués ser més pràctica per combinar-la amb la celebració de festes o diades castelleres. L'opció escollida van ser tres torretes mòbils en les quals hi havia tres grans magnòlies, que es podien treure i posar del mig de la plaça segons convingués.

 

Una opció equivocada

Les tres torretes es van posar a principis del 2017, amb una inversió que es va acostar als 7.000 euros. Però l'opció s'ha acabat revelant fallida, i els arbres ja fa mesos que no es poden veure al mig de la plaça. Al ple del passat dimarts 30 de juny, el grup municipal de Junts pel Vendrell va reclamar en una moció que es recuperessin aquests arbres i les torretes mòbils.

Però des del govern local van contestar que aquesta alternativa no ha estat adequada. La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, va explicar al ple que les tres magnòlies «no han aguantat tenir un sòl tan reduït», només «un metre cúbic» de terra.  Això ha provocat el seu deteriorament. De la mateixa manera, Rovira va assegurar que tots els tècnics consultats s'havien mostrat contraris a tornar a posar més arbres en aquestes torretes.

Costós i ineficient

Segons la regidora, tant els tècnics de Via Pública com els de Festes van assegurar que haver de moure aquestes torretes cada cop que hi havia un acte era «costós i ineficient». Per això, el govern vol esperar a tenir redactat el pla director dels espais verds —que hauria d'estar fet a finals d'aquest any— abans de prendre cap decisió al respecte. En aquest pla hi haurà els criteris que cal seguir per impulsar els espais verds a les places del municipi. 

Des de Junts pel Vendrell, el seu portaveu, Josep Mercadé, va lamentar aquesta decisió, assegurant que moltes altres ciutats fan servir torretes mòbils d'aquest tipus. També va criticar que les que es van comprar fa tres anys per a la plaça Vella ara estiguin «llençades i deixades», una crítica a la qual es va sumar Ã’scar Blasco, de Podem. La moció es va refusar amb els vots en contra del govern, l'abstenció d'ERC-Som Poble, i el vot a favor de Junts, Primàries i Podem.

"Calafell fa una destacada inversió per renovar la maquinària de neteja viària" "Recullen firmes a Calafell per limitar l'ús de coets a la via pública"