El Vendrell estrena els dilluns culturals d'estiu al Museu Àngel Guimerà

Teatre, poesia i música conformen les activitats que es faran els dilluns de juliol i agost
La presentació dels 'Dilluns al MÀG' del Vendrell. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell impulsa per aquest estiu del 2019 una nova aposta cultural, que es farà tots els dilluns dels mesos de juliol i agost al Museu Àngel Guimerà. Sota el nom de 'Els dilluns al MÀG', el museu vendrellenc acollirà una programació cultural que inclou visites teatralitzades, recital de poesia, obres de teatre i visites musicals. Tenen un preu de cinc euros per sessió, i es fan sempre a la vuit de la tarda.

 

Visita musical pel MÀG

En total són quatre propostes diferents, que es faran dues vegades cadascuna, una al juliol i l'altra a l'agost. La primera serà una 'Visita musical per a una vida teatral, que anirà a càrrec del divulgador musical David Puertas. A través de diferents peces musicals, Puertas descobrirà un dels dramaturgs catalans més importants, a través d'un itinerari per les sales del museu. Guimerà és un dels escriptors catalans de finals del segle XIX amb un nombre més alt de peces musicades. La visita musical es farà el 8 de juliol i el 5 d'agost. 

 

Terra Baixa en essència

La segona proposta és el 'Terra Baixa en essència' que oferirà l'actor Jordi Mateu. Partint de 'Terra Baixa', Mateu ofereix vuit monòlegs on intenta desgranar els personatges de l'obra i acostar-los al públic, fent sempre un teatre de proximitat. Cada monòleg es farà en una estança diferent del museu. Els dies d'aquesta representació són el 15 de juliol i el 26 d'agost.

 

Visita teatralitzada de 'Maria Rosa'

La segona proposta teatral va a càrrec del grup Amelie Produccions, que s'aproxima a una de les peces teatrals més celebrades de Guimerà, 'Maria Rosa'. A través de l'adaptació de Pep Vinyes, la companyia guiarà els espectadors per les diferents sales del museu, basant-se en el drama social i amorós que va crear el dramaturg català. Es farà els dies 22 de juliol i 19 d'agost.

 

Recital de Poemes

Per últim, els dies 29 de juliol i 12 d'agost hi haurà un recital de poemes a càrrec de Janet Riambau i Joan Gibert, acompanyats de la guitarra de Jordi Moliné. La tria de poemes se centra en aquest cas en la visió del dramaturg sobre la Primera Guerra Mundial. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que aquesta iniciativa permetrà «descobrir aspectes interessants de Guimerà a través d’uns espectacles participatius i interactius».

 

Les entrades per cada espectacle es podran adquirir anticipadament a la regidoria de Cultura (la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84, al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net, o 30 minuts abans de l’inici de l'espectacle al mateix museu. Les places són limitades a un màxim de 30 persones.

 

Altres notícies relacionades: