Una illa de contenidors soterrats del vendrell.

El Vendrell comença l'eliminació de les illes de contenidors soterrats

L'Ajuntament argumenta que aquest mètode és «car, molest i poc eficient»

Les illes de contenidors soterrats del Vendrell són un sistema de recollida «car, molest i poc eficient en resultats ambientals i econòmics», segons ha assegurat l'Ajuntament. Aquests són els arguments que han impulsat al consistori a eliminar aquestes illes i substituir-les per contenidors de superfície. La mesura ja es va anunciar fa un any i mig, però no ha estat fins ara que s'ha començat a dur a terme.

La regidora de Recollida de Residus, Núria Rovira, afegeix que el model dels contenidors soterrats «suposa un manteniment elevat i unes difícils operacions de neteja», aspectes al qual cal sumar-hi que pateixen «un gran nombre d'avaries i la consegüent necessitat de reparacions». Tot plegat genera «uns costos insostenibles pel servei de neteja».

 

Un total de nou illes

Al Vendrell es van posar, en el seu moment, un total de nou illes de contenidors soterrats, quatre d'elles al carrer de la Indústria, i la resta a la plaça del Centre, al carrer del Doctor Robert, al Camí de Tomoví, a l'avinguda de Catalunya i a la plaça de la Sardana. Les quatre últimes ja han estat clausurades, mentre que les quatre illes del carrer de la Indústria i la de la plaça del Centre es preveu que es tanquin aviat.

Al seu lloc s'hi posaran contenidors aeris o habituals, tot i que des de l'Ajuntament ja han avançat que aquesta actuació és temporal, ja que s'està definint el nou model de recollida de residus al municipi. El Vendrell no és l'únic municipi que ha decidit eliminar els contenidors soterrats. Les que hi havia a Calafell i Cunit també es van treure pels problemes de manteniment i l'acumulació de brutícia que hi havia al seu voltant.


Comentaris