El Vendrell encara no sap si podran reobrir les llars d'infants abans d'acabar el curs

L'Ajuntament posa per davant la seguretat dels professionals i els nens

El Departament d'Ensenyament ha marcat la data del dilluns 1 de juny per reobrir les escoles de Catalunya, segons va avançar aquest dimecres el conseller d'Educació, Josep Bargalló. El que encara no té data és la reobertura de les llars d'infants, ja que aquestes depenen dels ajuntaments, que són els que han de fixar els criteris i els terminis que cal seguir.

Al Vendrell, el consistori es mostra prudent abans d'afirmar si es podrien reobrir les classes abans d'acabar aquest curs. «Hem de posar per davant de tot la seguretat, tant dels treballadors com dels nens», ha afirmat a TarragonaDigital l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez. De moment, l'Ajuntament estarà atent a les directrius que es donin per a la reobertura de les escoles, per adaptar les que siguin possibles a les llars d'infants.

Més detalls sobre les instruccions de seguretat

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«Ens agradaria tenir més detalls encara de tot el que va relacionat amb la seguretat, i és un tema que ja estem tractant amb les empreses dels treballadors de les llars d'infants», ha explicat Martínez. Per a l'obertura de les llars, el primer que caldrà és que l'estat doni el vistiplau, i després els ajuntaments prendran la decisió sobre «el quan i el com». 

El curs a les escoles bressol s'allarga habitualment fins a finals de juliol, amb el qual no seria estrany que es pogués reprendre en algun moment. Tot i això, Martínez ha assegurat que des del consistori «no volem córrer massa», i que l'objectiu principal és el de reduir els riscs.