El Vendrell encara no sap si podran reobrir les llars d'infants abans d'acabar el curs

L'Ajuntament posa per davant la seguretat dels professionals i els nens

El Departament d'Ensenyament ha marcat la data del dilluns 1 de juny per reobrir les escoles de Catalunya, segons va avan莽ar aquest dimecres el conseller d'Educaci贸, Josep Bargall贸. El que encara no t茅 data 茅s la reobertura de les llars d'infants, ja que aquestes depenen dels ajuntaments, que s贸n els que han de fixar els criteris i els terminis que cal seguir.

Al Vendrell, el consistori es mostra prudent abans d'afirmar si es podrien reobrir les classes abans d'acabar aquest curs. 芦Hem de posar per davant de tot la seguretat, tant dels treballadors com dels nens禄, ha afirmat a TarragonaDigital l'alcalde del municipi, Kenneth Mart铆nez. De moment, l'Ajuntament estar脿 atent a les directrius que es donin per a la reobertura de les escoles, per adaptar les que siguin possibles a les llars d'infants.

M茅s detalls sobre les instruccions de seguretat

芦Ens agradaria tenir m茅s detalls encara de tot el que va relacionat amb la seguretat, i 茅s un tema que ja estem tractant amb les empreses dels treballadors de les llars d'infants禄, ha explicat Mart铆nez. Per a l'obertura de les llars, el primer que caldr脿 茅s que l'estat doni el vistiplau, i despr茅s els ajuntaments prendran la decisi贸 sobre 芦el quan i el com禄. 

El curs a les escoles bressol s'allarga habitualment fins a finals de juliol, amb el qual no seria estrany que es pogu茅s reprendre en algun moment. Tot i aix貌, Mart铆nez ha assegurat que des del consistori 芦no volem c贸rrer massa禄, i que l'objectiu principal 茅s el de reduir els riscs.

"La contundent resposta de l'alcalde de Calafell davant la reobertura de les escoles" "El Vendrell vol que els ciutadans siguin la 芦vacuna禄 del comer莽 local"