El Vendrell estudia fer una Festa Major adaptada a les circumstàncies actuals

Els grans concerts i la diada castellera estan pràctiament descartats

L'Ajuntament del Vendrell manté la intenció de fer la Festa Major de Santa Anna aquest 2020, tot i que d'una manera molt diferent de l'habitual. Des de la regidoria de Festes han confirmat aquest dimarts 19 de maig que els administradors i el consistori segueixen treballant en l'elaboració del programa, que s'haurà d'adaptar a les «circumstàncies excepcionals» del moment actual.

La cultura, «un bé de primera necessitat»

El regidor de Festes, Christian Soriano, ha remarcat que, en aquests moments, «la cultura esdevé, més que mai, un bé de primera necessitat», raó per la qual l'Ajuntament ha decidit mantenir la festa, encara que adaptada estrictament «a les mesures que ens indiquin les autoritats sanitàries». Per això, ha anunciat que hi haurà un treball conjunt de les entitats i associacions culturals del municipi, els administradors de Santa Anna i el consistori.

La situació d'alerta sanitària pel coronavirus impedirà fer actes amb una gran presència de gent, raó per la qual els concerts del Botafoc o la diada castellera estan «pràcticament descartades». Però sí que es buscaran activitats que puguin fer dins de les indicacions de les autoritats sanitàries del país. Fa uns dies, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ja va avançar a aquest mitjà que es podrien fer «actes testimonials» durant les festes d'estiu o el Turismar.

Una única festa a Calafell a finals de setembre

La decisió de l'Ajuntament del Vendrell contrasta amb la de l'Ajuntament de Calafell, que ha decidit suspendre tots els esdeveniments culturals de l'estiu, com les festes majors, la trobada d'havaneres i el Mercat Medieval. En canvi, el consistori no descarta poder fer una única festa major per a tot el municipi a finals de setembre, coincidint amb la festa de Sant Miquel de Segur.