Les impulsores del calendari solidari del Vendrell.

El Vendrell impulsa un calendari per homenatjar els que han estat a primera línia lluitant contra la Covid

Els beneficis es destinaran a la Lliga contra el Càncer

Dues empresàries vendrellenques han impulsat la publicació d'un calendari solidari amb el qual es vol fer un reconeixement «a les persones, professionals i entitats del municipi que han estat a primera línia en la lluita contra el coronavirus». La iniciativa ha anat a càrrec de l'Arc Serveis Assistencials i Cerrato Immobiliària, i els diners recaptats amb la seva venda es destinaran a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

L'anul·lació de la caminada nocturna

La idea de fer aquest calendari va sorgir arran de l'anul·lació —per dues vegades— de la caminada nocturna contra el càncer, que s'hauria d'haver fet a l'agost i a l'octubre. «Som un grup de persones que fem una caminada cada dia i ens va sorgir la idea de fer alguna cosa per animar la Ros Ensenyat, que és la delegada a la comarca de la Lliga contra el Càncer», explica Jerusalem Torra, gerent de l'Arc Serveis Assistencials.

«Vam pensar que, alhora, seria un bon moment per fer un reconeixement a totes aquelles persones, professionals i entitats que han estat lluitant a primera línia al Vendrell contra la Covid-19», continua Torra, raó per la qual es van decidir per fer un calendari amb fotos de representants de tots aquests sectors. «Realment ho han posat tots molt fàcil i hem d'agrair la gran complicitat de la gent que hem trobat», afegeix Gracia Cerrato.

Els sectors essencials en la lluita contra la Covid

Al calendari es poden veure imatges de col·lectius com el personal sanitari, els membres de Protecció Civil, la Creu Roja o la Policia Municipal, treballadores de la neteja de l'Hospital, transportistes, personal de les residències de gent gran o treballadors de les farmàcies i els comerços essencials que van estar oberts durant el confinament més estricte. Ros Ensenyat ha donat les gràcies a tots els implicats per tirar endavant aquesta iniciativa «en un any que ha estat molt dur».

El calendari es pot comprar a un preu de deu euros a les oficines de Cerrato (a l'avinguda de Jaume Carner, 40) o de l'Arc Serveis Assistencials (al carrer del Doctor Olivé, 4). La iniciativa també ha comptat amb el suport de les regidories de Salut i Gent Gran, i de la policia i Protecció Civil. 


Comentaris