El Vendrell oferirà ajuts als locals que hagin d'adaptar-se a les noves mesures pel coronavirus

També s'estudia donar més espai a les terrasses dels bars

L'Ajuntament del Vendrell vol obrir una nova línia d'ajudes econòmiques que es destinarà a aquells locals i comerços que, en el moment de tornar a l'activitat, hagin de prendre noves mesures de protecció pel coronavirus. Segons ha avançat l'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, a TarragonaDigital, la intenció Ã©s que el consistori pagui una part de les inversions que facin aquests locals, a través d'aquest ajut.

«Aquells bars o restaurants que hagin de posar mampares, podrien accedir a aquesta ajuda», ha posat com a exemple el batlle. De la mateixa manera, Martínez també ha avançat que caldrà estudiar la manera de fer guanyar més espai a les terrasses que tenen els bars i els restaurants, ja que durant la fase 1 del desconfinament aquestes ja podran estar actives, tot i que amb una capacitat de només el 50% de les taules.

Les primeres fases del desconfinament pel comerç i la restauració

El desconfinament al sector del petit comerç i la restauració passarà per diferents estadis dins de les quatre fases previstes pel govern espanyol. A la fase zero —que ha començat aquest dilluns 4 de maig— ja poden obrir aquells comerços que fins ara estaven tancats, però sempre amb cita prèvia, i amb una franja horària reservada pels més grans de 65 anys. Els restaurants poden fer serveis d'entrega a domicili o recollida. 

A la fase 1, que podria començar el pròxim dilluns 11 de maig, el comerç ja podrà fer la seva activitat sense cita prèvia, amb un màxim d'un 30% de l'aforament al seu interior. Els bars i restaurants podran obrir les seves terrasses, amb una ocupació màxima del 50%.

"Les rutes que es poden fer a l'Arboç sense sortir del municipi" "Segueix el conflicte: Comencen a identificar per la pregària al carrer del Vendrell"