L'Ajuntament del Vendrell proposa que el nou mercat setmanal del Tancat es faci els diumenges

El lloc escollit és la rambla de Josep Cañas
La rambla Josep Cañas és l'espai proposat per fer el mercat. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell segueix endavant amb el procés per instaurar un nou mercat setmanal al carrer, que s'ubicaria al barri del Tancat. El consistori va fer el passat mes de març un procés de participació entre ciutadans i entitats per recollir propostes de cara al nou mercat i també millores per als ja existents. Amb els resultats, s'ha elaborat un primer esborrany que es pot consultar durant tot el mes de juliol a la web de l'Ajuntament, i al qual s'hi podran fer noves aportacions.

 

En aquest esborrany es recull la primera proposta que ha fet el consistori pel nou mercat del Tancat. Aquest es faria setmanalment a la rambla de Josep Cañas, i el dia escollit és el diumenge. L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que les dues opcions eren el dissabte i el diumenge, ja que es volia evitar que coincidís amb dies d'activitat escolar, pel fet que la rambla està a prop d'escoles com la Marta Mata. Finalment s'ha triat el diumenge «per no coincidir amb el mercat setmanal de Coma-ruga», que es fa el dissabte.

 

Nova ordenança de mercats no sedentaris

La proposta s'ha fet a través de les aportacions que van fer un total de 55 veïns i associacions al procés participatiu del passat mes de març. Després del període d'exposició pública es faran els canvis que es creguin convenients, amb la idea de fer un document definitiu que permeti aprovar passat l'estiu la nova ordenança de mercats no sedentaris del municipi. Aquest és un pas indispensable, ja que l'actual ordenança municipal és anterior a la nova llei de mercat de la Generalitat del passat 2017.

 

Kenneth Martínez ha afegit que la voluntat de l'Ajuntament és que tots els tràmits es puguin dur a terme abans d'acabar aquest 2019, de manera que el nou mercat pugui començar la seva activitat com més aviat millor. Amb la nova normativa en marxa ja es podran donar les llicències pels paradistes interessats. La necessitat d'impulsar un mercat setmanal al barri del Tancat va sorgir d'una petició de l'Associació de Veïns del Tancat III, que va recollir el consistori.