La plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, tancada per començar les obres.

El Vendrell té mig any per fer el 70% de les obres del FEDER de Coma-ruga

En cas contrari podria perdre la subvenció europea

Finalment, els treballs de remodelació del centre de Coma-ruga han començat aquest dilluns 8 de juny, amb un retard de dos mesos sobre el calendari planejat, a causa de l'aturada d'activitat provocada pel coronavirus. La plaça dels Germans Trillas ja està tallada al trànsit, i les màquines començaran a remoure la terra aviat. La primera fase de l'obra se centrarà en aquesta plaça i al voltant del llac.

Un 70% acabat a finals del 2020

La subvenció del FEDER estipulava que el 70% dels treballs haurien d'estar acabats el 31 de desembre del 2020 si es vol cobrar la subvenció del 50% del total de 2,3 milions d'euros. L'Ajuntament del Vendrell ha intentat saber durant les últimes setmanes si es tenia dret a alguna moratòria per aquesta aturada de dos mesos que ha afectat la tramitació administrativa, però no ha aconseguit obtenir una resposta d'Europa.

«A mitjans de maig ens van demanar tota la informació, perquè van dir que estudiarien cas per cas tots els FEDER d'aquest any», ha explicat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, a TarragonaDigital. Però entrat aquest mes de juny encara no hi havia cap resposta des d'Europa, raó per la qual el consistori ha decidit començar ja les obres. «No volíem esperar més, si al final arriba la moratòria, tot això que tindrem», ha afegit Martínez.

El Tabaris, pel 2021

Però de moment, el calendari amb el qual es treballarà serà el que ja estava fixat. És a dir, el 70% de l'obra ha d'estar acabada abans de començar el 2021. Això significa que es tenen poc més de sis mesos per fer la remodelació de la plaça dels Germans Trillas i de l'entorn del llac. Pel 2021 quedaria la remodelació de l'edifici del Tabaris, tot i que tota la tramitació administrativa sí que s'hauria de fer aquest any, un aspecte en el qual també caldrà prémer l'accelerador