El Vendrell modificarà la normativa dels mercats al carrer

L'Ajuntament obre un procés participatiu entre la ciutadania
El mercat setmanal de la Rambla del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat que vol modificar l'ordenança dels mercats no sedentaris, o mercats de carrer, per actualitzar-la i millorar-la. Amb aquesta finalitat, s'ha obert un procés participatiu per incorporar les opinions dels veïns i dels comerciants en la nova normativa, un cop aquestes estiguin validades a la legislació vigent. El procés estarà obert entre el 19 de febrer i el 19 de març, a través de la pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell.

 

Objectius i línies d'actuació de la nova ordenança

Des de l'Ajuntament han explicat les diferents línies d'actuació de la nova ordenança i els seus objectius estratègics. Així, també es vol incorporar a la regulació les «noves modalitats de mercats no sedentaris», com poden ser «la venda en mercats ocasionals, la venda en parades individualitzades i la venda itinerant». També es vol regular la prestació de serveis mitjançant estructures, parades desmuntables o 'vehicles botiga' en vies de titularitat pública.

 

De la mateixa manera, l'ordenança ha de servir per «actualitzar la relació entre els mercats periòdics i ocasionals del municipi», així com els grups de productes autoritzats, i definir les zones del municipi on es poden autoritzar mercats itinerants o parades aïllades. Millorar la informació, simplificar els tràmits, i incorporar la tramitació electrònica són altres dels objectius que té l'actualització de l'ordenança.

 

Esborrany del text a la primavera

La consulta pública estarà oberta des del 19 de febrer fins al 19 de març, a través de la web de l'Ajuntament del Vendrell. Després d'aquest període, que servirà per recollir les opinions i aportacions dels veïns i comerciants, es validaran les diferents propostes per adequar-les als límits del procés i es farà l'esborrany de la nova ordenança. Ja amb aquest esborrany, el mes de maig hi haurà una nova consulta pública per fer aportacions al text. Des del consistori s'ha animat als ciutadans a prendre part en aquest procés participatiu.

 

També et pot interessar:

Proposen fer un mercat setmanal al barri del Tancat.

Ampli suport de veïns i comerciants a la proposta d'un mercat setmanal al Tancat.