El Vendrell presenta una nova edició de la Filirun, la seva cursa de muntanya

Té tres modalitats i es desenvolupa entre la tarda i la nit
Imatge d'arxiu d'una cursa de muntanya al Baix Penedès. | Toni González

 

El Vendrell celebra el pròxim 24 d'agost la setena edició de la Filirun, la seva cursa de muntanya seminocturna. Aquesta serà ja la setena edició de la carrera, que aquesta setmana ha estat presentada per la regidora d'Esports de l'Ajuntament del Vendrell, Mar Negro, i el president del Club Esportiu Filirun, Iñaki Alonso. La Filirun 2019 tindrà tres modalitats, amb l'objectiu que hi pugui prendre part gent de totes les edats.

La cursa principal té quinze quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu. També es pot fer una caminada de dotze quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. Per últim, i com a novetat d'aquest any, hi haurà la Filirun Kids, una cursa de cinc quilòmetres amb 150 metres de desnivell. A més a més, la carrera es completa amb altres activitats que tenen lloc el mateix dissabte 24, com ara un sopar i un fi de festa amb la música d'un DJ.

Cursa amb un component lúdic

La Filirun té en compte el vessant esportiu però també el lúdic, i al llarg del recorregut s'amagaran dos pernils que seran un obsequi per aquells corredors que aconsegueixin trobar-los. La regidora d'Esports, Mar Negro, ha animat als ciutadans a prendre part en la cursa perquè «és una manera de fer esport molt original i diferent», a més d'agrair la tasca dels organitzadors. El fet de dur-se a terme en la franja de la tarda i la nit comporta, segons Negro, una dificultat afegida en l'organització. Les inscripcions es poden fer a la mateixa web de Filirun.

 

Activitats esportives d'estiu

La Filirun és una més de les activitats esportives que se celebren el mes d'agost al Vendrell. El passat cap de setmana va tenir lloc la celebració de dos tornejos clàssics de l'estiu vendrellenc. Per una banda, el Torneig Eduard Manchón va fer a Coma-ruga la seva edició número 22, mentre que el Club d'Esports Vendrell va acollir l'edició número 19 del torneig 'in memoriam' Salva Ribas

"La Bisbal exposa fotografies de celebracions populars dels anys 70, 80 i 90" "Junts pel Vendrell insta el govern local a desenvolupar el Parc del Botafoc"