L'Ajuntament paralitza les obres d'uns habitatges a Coma-ruga durant l'agost

Des d'Urbanisme certifiquen que s'estaven fent treballs no permesos a la normativa
Imatge dels habitatges que s'estan fent a Coma-ruga. | BP Diari

 

L'Ajuntament del Vendrell ha optat per paralitzar durant el mes d'agost les obres de construcció d'un conjunt d'habitatges que s'estan fent a Coma-ruga, al carrer de Marià Fortuny. Veïns de la zona havien denunciat la setmana passada a aquest mitjà que les obres no respectaven l'ordenança municipal dels treballs a la via pública, que especifica que les obres majors han d'aturar-se durant el mes d'agost als nuclis marítims i al centre de la ciutat.

 

La normativa estableix excepcions per les obres menors que no generin molèsties o per fer els acabats interiors, que era la sol·licitud que havia fet l'empresa al consistori per mantenir els treballs durant l'agost. Però alguns veïns asseguraven que s'estaven fent treballs exteriors que implicaven l'ús de les grues i de radials. De la mateixa manera, afirmaven que les obres de la constructora començaven a les vuit del matí i no a les nou, com marca l'ordenança pel mes d'agost.

 

L'Ajuntament opta per paralitzar el permís

Després d'haver-se fet les comprovacions pertinents, des de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament del Vendrell han decidit paralitzar l'obra durant l'agost. Fonts oficials de l'Ajuntament han explicat a Tarragona Digital que s'ha comprovat que «tot i que les molèsties no eren molt grans, l'empresa estava fent treballs que no es poden fer durant aquest període» i pels quals no havia demanat tampoc el permís. D'aquesta manera, els treballs s'hauran de reprendre a primers de setembre.

 

La pàgina web de l'Ajuntament del Vendrell permet consultar l'article 86 de l'ordenança de treballs a la via pública, en el qual s'indica que entre els dies 1 i 31 d'agost estaran limitades les obres als barris marítims i al nucli antic del municipi. Ni es pot començar cap obra, ni es poden fer treballs que generin molèsties als veïns a les obres que ja estan iniciades. En aquest sentit, els únics permisos que es concedeixen són per fer «acabats interiors que no necessitin ajudes de paleta i obres menors que no causin molèsties».

"La Cursa Solidària Le Méridien Ra del Vendrell i Calafell arriba a la 5a edició" "❗Les seqüeles del 17-A: el Vendrell es reforça amb dispositius antienvestida"