El govern del Vendrell podria presentar el pressupost del 2019 al ple del mes de gener

El FEDER de Coma-ruga i l'ampliació de l'illa de vianants depenen dels comptes

El govern municipal del Vendrell, integrat pel PSC, el PDeCAT i el regidor no adscrit Josep Marrasé, podria presentar l'últim pressupost d'aquest mandat, el del 2019, al ple d'aquest mateix mes de gener. Així ho ha avançat el mateix alcalde, Martí Carnicer, aquest dimarts al matí. L'equip de govern ja té elaborada una proposta de pressupost, de la qual encara no n'han transcendit els detalls, i que es puguin presentar o no a aquest ple —previst pel 29 de gener— dependrà de «si els mecanismes administratius ho permeten», segons el batlle.

En tot cas, si no es poguessin presentar aquest gener, segurament ho farien el febrer. L'actual govern municipal té la voluntat de deixar-los aprovats abans de les eleccions municipals, ja que hi ha alguns projectes importants que en depenen. Els dos més destacats són les obres vinculades al FEDER de Coma-ruga, que haurien de començar després de l'estiu, i l'ampliació de l'illa de vianants als carrers del Doctor Robert i de Prat de la Riba, per la qual ja s'ha iniciat la licitació de les obres.

La constitució de la nova societat mixta de l'aigua

Aquests dos projectes, que costen 2,3 milions d'euros i 1,6 milions d'euros respectivament, són finançats en part per l'Ajuntament mitjançant el cànon de cinc milions d'euros que ha d'aportar la nova societat mixta del servei d'aigua. Eren partides que ja es podien trobar en pressupostos anteriors, però que no es van poder desenvolupar perquè la societat no es va constituir. Ara que sembla que la nova empresa mixta ja es constituirà, amb el nom d'Aigües del Vendrell, el consistori ja rebrà aquests diners.

Però per poder usar-los en aquests projectes cal posar-los al pressupost de l'any que pertoca, el 2019. A més a més, Martí Carnicer ha recordat que amb el cànon també es podran pagar les obres que es van fer a l'Escola Municipal de Música el 2009 i que van ser l'origen del nou contracte que, posteriorment, es va anul·lar pel sobrecost que comportaria pel consistori. Per això, l'alcalde creu que són temes «prou rellevants» perquè es pugui arribar a «un consens suficient» per aprovar els comptes, si bé encara no s'ha dut a terme cap negociació al respecte.   


Comentaris