Pel Vendrell Primàries felicita ERC però mostra preocupació de cara a les municipals

Remarquen que cap força independentista va ser la més votada al Vendrell

Membres de la llista de Primàries el Vendrell, amb Josep Maria Llasat al mig. | BP Diari

 

Pel Vendrell Primàries ha volgut valorar els resultats de les eleccions generals del passat diumenge 28 d'abril, que van donar la victòria a Esquerra Republicana en territori català. Per aquesta raó, la candidatura que impulsa l'ANC al Vendrell ha felicitat els republicans «pels excel·lents resultats obtinguts», i ha destacat que valoren «positivament en general els resultats» que s'han donat als comicis.

 

Preocupació de cara a les municipals

Entre els aspectes que Primàries considera positius hi ha el fet que Josep Rull, actualment a la presó, ha estat escollit per Junts per Catalunya a la demarcació de Tarragona, igual que la resta de candidats empresonats que també es presentaven. Però en clau local, la candidatura que encapçala Josep Maria Llasat ha mostrat la seva preocupació, que es desprèn del fet que al Vendrell «cap llista independentista ha aconseguit ser la més votada».

 

El PSC va ser el partit més votat a la capital del Baix Penedès aquest diumenge —així com al conjunt del Baix Penedès—, mentre que ERC va ocupar el segon lloc. Primàries ha remarcat que si les tres forces independentistes que van concórrer a les eleccions (ERC, Junts per Catalunya i el Front Republicà) haguessin anat juntes, «sí que ho haurien aconseguit», assolint 857 vots més que el PSC. «Aquest fet ens preocupa de cara a les pròximes eleccions municipals, i ens confirma la nostra opinió, que la unitat és molt important per assolir bons resultats», han conclòs des de la candidatura independentista.

 

Primàries estrena web

Per altra banda, Pel Vendrell Primàries ha posat en marxa la seva nova pàgina web, en la qual esperen rebre les «propostes i els suggeriments» de la ciutadania de cara a confeccionar el programa per a les eleccions municipals. També poden conèixer els esborranys que han d'acabar conformant el programa electoral, el qual es presentarà aquest divendres 3 de maig amb un acte al Centre Cívic l'Estació a les 18.00 hores. Les propostes s'integren al programa en sis apartats, comerç i turisme, cultura i festes, educació, serveis municipals, salut i esport, i territori i sostenibilitat.