El Vendrell està fent al voltant de vuit proves diàries de detecció del coronavirus

L'hospital ha reservat diversos espais pel tractament de la malaltia

L'Hospital del Vendrell està fent al voltant de vuit proves diàries de detecció del coronavirus en aquests primers dies d'emergència sanitària. Així ho ha asseverat la regidora de Salut de l'Ajuntament del Vendrell, Monste Martín, en una entrevista a RTV el Vendrell. Com a exemple, Martín ha explicat que el dilluns es van fer nou proves, de les quals set van donar negatiu i dues, positiu, que són els dos casos del Vendrell que Salut va comunicar ahir dimarts.

 

La regidora també ha explicat que, en aquests moments, l'Hospital del Vendrell «no pateix un col·lapse», tot i que cal estar preparats per qualsevol escenari. El centre ha habilitat diverses habitacions de la tercera planta pels casos relacionats amb el covid-19. Igualment, també hi ha una zona d'aïllament reservada a les Urgències, que és per la gent que s'ha de fer la prova. Els casos de més edat i més greus es traslladen a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona.

 

S'anul·len la majoria de consultes externes

L'Hospital ha anul·lat la majoria de consultes externes, per rebaixar la pressió assistencial. Tant a l'entrada general com a la de les Urgències, només es permet el pas d'una sola persona, excepte en aquells casos que es necessita un acompanyant, com pot ser per les persones grans, els menors o les persones dependents. Per les visites a persones ingressades també està limitat l'accés a una sola persona.

 

Montse Martín també ha confirmat que hi ha un sanitari afectat per la malaltia, que està seguint els protocols previstos. Ara mateix, a l'Hospital del Vendrell hi ha tres persones ingressades amb coronavirus, mentre que dues persones més estan en aïllament domiciliari. La regidora de Salut ha recordat que s'han d'evitar els desplaçaments a l'Hospital o el CAP del Vendrell quan es tingui alguna molèstia, i que el que cal fer és trucar al mateix CAP o al 061.

Més notícies de la categoria Baix Penedès