Imatge exterior de l'Ajuntament del Vendrell.

El Vendrell recupera la gestió directa del servei de manteniment d'edificis municipals

Es va externalitzar el 2015 i se'n feia càrrec l'empresa Clece

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat aquest dimarts 16 de febrer que recuperarà la gestió directa del servei de manteniment d'edificis municipals. Aquest era un servei que estava externalitzat a l'empresa Clece des del 2015, amb un contracte de quatre anys que es va prorrogar fins al març d'aquest 2021. En aquest moment serà quan el consistori el recuperi. 

El regidor de Manteniment d'Edificis, Alfons Herrera, ha explicat que, en el seu moment, el servei es va externalitzar perquè l'Ajuntament tenia una «manca d'infraestructura tècnica», que ara s'ha aconseguit resoldre. «Ens veiem capaços d'assumir aquest servei», ha afirmat Herrera.

Dos treballadors més

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La recuperació de la gestió directa farà que els treballadors que fins ara estaven a Clece (quatre) passin a formar part del consistori, com a personal laboral. El cost del contracte externalitzat era d'uns 400.000 euros anuals, segons el regidor, que calcula que amb aquests mateixos diners es podrà reforçar el servei i contractar dos treballadors més.

A més a més, un dels motius per la municipalització és que en moltes ocasions «sorgien dubtes sobre què es considerava manteniment d'edificis i què no», cosa que portava problemes de tramitació. Herrera ha lamentat que, a vegades, Clece no havia estat «a l'altura de les circumstàncies». L'Ajuntament del Vendrell s'encarrega del manteniment dels edificis que són de la seva propietat, però també d'altres com les escoles del municipi o la residència La Muntanyeta. En total, una vuitantena d'edificis.