GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Vendrell posa en marxa una estació de recàrrega de vehicles elèctrics

Està situada al costat del Mercat Municipal i té una potència màxima de 50 kW

 

L'estació de recàrrega de vehicles elèctrics del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

El Vendrell ha posat en funcionament aquest divendres 24 de maig al migdia l'Estació de Recàrrega Ràpida de vehicles elèctrics (EdRRA) de la plaça d'Orient, que es troba al costat de l'edifici del Mercat Municipal. Amb la posada en marxa d'aquest punt de recàrrega culmina un procés que es va iniciar el passat 28 de novembre, quan l'Ajuntament del Vendrell va rebre una subvenció de 40.000 euros per part de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per posar aquesta estació en un lloc públic.

 

Una potència màxima de 50 kW

La instal·lació del punt de recàrrega es va adjudicar a l'empresa Etra Bona SL, que va començar els treballs el passat 12 de febrer. L'estació permet una recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, en corrent contínua amb els protocols CHAdeMO i COMBO CCS, i en corrent alterna, amb Mode 3. L'equip té una potència màxima de 50 kW, té una pantalla interactiva i comunicacions Ethernet i 3G que facilita la interacció amb l'usuari, així com la gestió remota amb el centre de control.

 

El punt permet la identificació de l'usuari mitjançant targetes d'autenticació o una aplicació de telèfon mòbil. L'estació forma part de la Xarxa d'Estacions de recàrrega semiràpida i ràpida de vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC) i complirà les característiques determinades per l’Aliança de Municipis per la Interoperabilitat amb la resta d’estacions de recàrrega a Catalunya. Això significa que els vehicles elèctrics donats d'alta en qualsevol municipi poden recarregar en aquesta EdRRa del Vendrell. L’Ajuntament del Vendrell ha habilitat una pàgina web específica sobre les estacions de recàrrega elèctrica.

 

Primera estació de recàrrega a la via pública

Aquesta és la primera estació per recarregar vehicles elèctrics que el Vendrell té a la via pública, ja que fins ara n'hi havia a pàrquings de superfícies comercials o al pàrquing soterrat de la plaça de Pep Jai. Calafell va instal·lar dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics el passat mes de gener, que estan situats a l'aparcament de l'antic hotel Segur, a la carretera de Barcelona, i al pàrquing exterior del Mercat Municipal.

 

També et pot interessar: