El Vendrell rep una subvenció per fer un carril bici entre la zona escolar i el centre

Serien dos quilòmetres que enllaçarien les escoles, la via verda i les estacions de bus i tren
El carril bici sortiria de la zona escolar del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

La Generalitat de Catalunya ha confirmat a l'Ajuntament del Vendrell que pot fer ús d'una subvenció del fons FEDER del Departament de Territori i Sostenibilitat per fer un carril bici que uniria la zona escolar i el centre de la ciutat. El Vendrell va concórrer a aquesta ajuda que el departament dona per fomentar l'execució d'actuacions de vies ciclistes als municipis, i ara ha rebut la resposta positiva. Ara cal que la Junta de Govern Local accepti la subvenció a la sessió extraordinària que es farà aquest divendres 24 de maig.

 

Aquesta actuació, que tindria un cost de 406.000 euros, estaria cofinançada al 50% pel FEDER i l'Ajuntament del Vendrell, i s'emmarcaria en el Pla de Mobilitat Urbana del Vendrell 2015-2020. Així doncs, el carril bici tindria una longitud de dos quilòmetres entre la zona escolar i la zona esportiva de l'avinguda del Camp d'Esports, fins al centre. En alguns trams seria de vorera bici, especialment en aquells en què, per seguretat viària dels ciclistes, està recomanat que sigui així, com ara les interseccions no regulades per semàfors o les rotondes.

 

Connectant el nucli urbà de banda a banda

El carril connectaria el nucli urbà del municipi de banda a banda, passant per la via verda —amb la qual cosa estaria connectat també amb les platges— i arribant fins a les estacions de bus i tren, a l'avinguda de Jaume Carner. També passaria pels Jutjats del Vendrell i estaria a prop d'altres instal·lacions com ara la Seguretat Social o l'edifici del Camí Reial, on hi ha l'Eina.

 

La notícia d'aquesta subvenció arriba just al final de l'actual mandat, i un dia després que l'Ajuntament del Vendrell també informés que el pròxim dilluns 27 de maig començaran les obres de millora del camí del Romaní, a Sant Salvador. Aquests treballs serviran per arranjar la calçada, ampliar el carril per on passen els vianants i solucionar els problemes d'inundacions que hi ha en aquest camí a la seva intersecció amb la carretera que va a Calafell.

 

També et pot interessar:

"Els veïns de Coma-ruga esclaten contra els okupes de cases de davant l'escola" "Denuncien la presència de rates en un parc del Vendrell"