El Vendrell acull les terceres Jornades Transversal de Literatura

Diversos autors passaran pel certamen que es fa a Le Méridien Ra

 

Le Meridien Ra. | Cedida

 

El Vendrell viurà aquest cap de setmana les terceres Jornades Transversal de Literatura que tenen lloc a Le Méridien Ra, a la platja de Sant Salvador. El divendres 31 de maig i el dissabte 1 de juny s'impulsa aquesta cita que té la literatura com a fil conductor, mitjançant la qual es busca una aproximació a diferents temes d'actualitat abordats des de l'àmbit de les lletres i altres disciplines afins.

 

Alguns dels temes que es tractaran en aquesta edició de les jornades seran com la cultura pot ser un element transformador de les ciutats, quines aportacions temàtiques i estilístiques donen a la literatura les noves veus femenines, o com els avenços tecnològics es converteixen en sofisticats aliats del mal en la novel·la criminal actual. Altres qüestions que seran rellevants fan referència a la literatura que sorgeix de l'experiència personal per construir relats universals, o les raons per les quals Lorca i Machado segueixen sent veus admirades.

 

Inauguració amb un homenatge a Lorca

Però Transversal va més enllà de la literatura i també donarà importància a la pintura, el teatre, la música i la poesia. Les jornades estan organitzades per Bracket Cultura i la inauguració es farà el divendres 31 de maig a les 19.00 hores, en una primera jornada on es farà un homenatge a Federico García Lorca titulat 'Lorca des del mar', amb música, poesia i dramatúrgia a càrrec de les actrius Neus Soler i Paula Segura i dels guitarristes Javi Martínez i Georgi Olshanetsky.

 

El dissabte 1 de juny es reprendrà l'activitat a les onze del matí, amb conferències sobre les noves narratives escrites per dones, la cultura com a motor de la transformació urbana, la narració a partir del viatge interior, o la poesia de Lorca i Machado. Paula Bonet, Karina Sainz, Mònica Ojeda, Toni Hill, Clara Usón, Miquel Molina, Ángeles González-Sinde, Víctor Amela o Miguel Barrero seran alguns dels autors que hi prendran part. Es pot consultar la programació completa en aquest enllaç.

 

També et pot interessar:

"El PSC no descarta governar en minoria a Calafell" "Sans, Nin, Pallarès, Costa.... els noms propis de les municipals a l'interior del Baix Penedès"