L'Hotel Balneari de Coma-ruga.

El Vendrell tindrà actives el 80% de les places d'hotel aquest estiu

El tancament de l'Hotel Nuba es veu compensat per l'obertura d'altres establiments que feia mesos que estaven sense activitat

L’inici de la temporada turística al Vendrell arriba amb unes previsions sensiblement millors que les que hi havia fa unes setmanes. El tancament el 18 de maig de l’hotel més gran del municipi, el Nuba de Coma-ruga (236 habitacions), va fer témer el pitjor.

Sobre l’hotel —que estava en concurs de creditors— hi ha una ordre d’embargament, i ja s’ha comunicat que estarà tancat tot l’estiu. Queda per resoldre la situació de la setantena de treballadors que tenia. Fa unes setmanes, diversos camions de mudances van retirar material de dins de l’hotel.

Reobertura de dos grans hotels

El cop d’aquest tancament s’ha vist compensat per l’obertura de dos altres grans hotels que feia molts mesos que estaven tancats. Un d’ells és el Natura Park (225 habitacions), que obrirà el 18 de juny, després d’estar quinze mesos fora de joc. Aquest establiment va tancar portes a l’inici de la pandèmia i no va obrir l’estiu del 2020.

L’altre gran hotel que ha confirmat la seva obertura és l’Hotel Balneari Platja de Coma-ruga, un dels històrics de la zona. La cadena Terma Europa ja no gestiona l’establiment, però s’ha confirmat que el 18 de juny tornaran a obrir les portes de les 119 habitacions.

Yolanda Navarrete, directora de l'establiment, s'ha mostrat confiada que hi haurà un «bon estiu» i que la temporada serà «llarga». Després d'haver estat gestionat per Terma Europa els últims quinze anys, ara serà l'empresa del propietari de l'hotel, Urbano Rifaterra, qui se'n farà càrrec. Es mantindran tots els treballadors.

L'Hotel Nuba de Coma-ruga.
L'Hotel Nuba estarà tancat aquest estiu del 2021. | BP Diari

També el 18 de juny està prevista la reobertura de l’Hotel Othels de Sant Salvador (155 habitacions) i del Gran Hotel Europe (148 habitacions). El Coma-ruga Platja (75 habitacions) ho farà l’11 de juny i Le Meridien Ra (143 habitacions), el 23 de juny. En aquest últim hotel, però, ja s’agafen grups i es fan esdeveniments des de fa dies.

Sense hotels al centre del Vendrell

L’únic establiment hoteler que ja fa setmanes que està obert és el Brisamar Suites (111 habitacions). En canvi, un altre hotel que no obrirà aquest estiu és el Ramblas Vendrell (43 habitacions), l’únic que està situat al centre del Vendrell. Els últims anys ja només obria durant els mesos de juliol i agost.

Així, del prop de 1.200 places d’hotel que tenia el municipi abans de la pandèmia, aquest estiu del 2021 n’obriran 976, una xifra una mica superior al 80%. En el total de la Costa Daurada, les previsions és que obrin dos de cada tres hotels per aquest primer estiu de la recuperació.

També funcionaran els tres càmpings, els aparthotels, l'alberg i les pensions. La regidora de Turisme, Bàrbara Peris, ha assegurat que les dades ofereixen una bona perspectiva de la temporada turística. La majoria del turisme que s'espera és nacional, amb els dubtes que encara hi ha sobre els desplaçaments internacionals.