Operaris recollint restes de poda al Vendrell.

El Vendrell triplica la recollida de poda respecte l'estiu del 2019

L'Ajuntament atribueix les dades als mesos de confinament per la Covid-19

La recollida de poda i de materials voluminosos s'ha disparat al Vendrell aquest estiu del 2020. Les dades en comparació amb el 2019 mostren un significatiu creixement durant el passat mes de juliol, especialment en la poda. En aquest apartat, la recollida s'ha triplicat fins a arribar als 281.700 quilos, quan el juliol del 2019 van ser 84.420 quilos. 

També els objectes voluminosos han experimentat una forta crescuda, passant dels 72.500 quilos del juliol del 2019 als 121.590 quilos d'aquest 2020 (un 68% més). Des de l'Ajuntament del Vendrell atribueixen aquest fet als mesos de confinament per la Covid-19, durant els quals nombrosos veïns de segones residències no van poder venir al seu habitatge. Quan van tornar tres mesos després, van haver de posar a punt la seva propietat.

 

Més abocaments a la via pública

A principis del mes de juliol ja es va constatar que diversos municipis de la costa tarragonina havien experimentat un augment de l'abocament de deixalles a la via pública. Això va fer que els consistoris activessin més recursos per fer front a la situació. Al Vendrell es va haver d'incrementar en 20.000 euros el servei de recollida. En canvi, tant el paper i cartó com la matèria orgànica han tingut una baixada respecte al 2019, un fet que s'atribueix a la menor activitat dels grans productors vinculats al turisme i la restauració.