Trobada d'Armats de les Comarques de Tarragona a Constantí

El Vendrell acollirà la Trobada d'Armats 2020 per ser Capital de la Cultura Catalana

Serà la primera ciutat que acollirà per tercera vegada aquesta trobada

El Vendrell serà la seu de la 24a Trobada d’Armats de les Comarques de Tarragona el pròxim any 2020. Així es va anunciar aquest diumenge 7 d’abril a Constantí, el municipi que va acollir la trobada d’aquest 2019, on s’hi van reunir prop de 700 armats. En acabar la trobada, es va passar el relleu al Vendrell, com a municipi amfitrió de la trobada de l’any vinent.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tot i que en un principi no estava previst que el Vendrell acollís aquesta trobada el 2020, el fet que la capital del Baix Penedès sigui durant aquest any la Capital de la Cultura Catalana ha fet que s’hagi acordat realitzar la trobada en aquesta ciutat. D’aquesta manera, el Vendrell serà el primer municipi que acollirà per tercer cop la Trobada d’Armats, després que ja ho fes els anys 1996 i 2012.

Primera noia que fa de manaia

Els Armats del Vendrell també són notícia perquè a la trobada celebrada aquest diumenge a Constantí han comptat per primera vegada amb la presència d’una dona en el paper de manaia. L’assemblea de l’entitat del passat mes de març certificava la igualtat entre homes i dones en aquest aspecte, recollit als estatuts. Es tancava així una polèmica que s’havia generat quan el partit Som Poble va acusar dues entitats de la ciutat de discriminar les noies. Una d’elles, eren els Armats.

Des de l’entitat havien respost que no es discriminaven les dones, ja que n’hi havia que portaven els estendards, i afegien que mai havien rebut una petició d’una dona per fer de manaia. Tot i això, l’entitat va decidir deixar per escrit als estatuts que les dones també podien fer aquest paper, i ràpidament es van recollir les primeres peticions. A la processó del Silenci del Divendres Sant, des dels Armats han certificat que també n’hi haurà una.

També et pot interessar: