La vespa asiàtica arriba a la Bisbal del Penedès

Els Agents Rurals l'han identificat a l'Esplai del Penedès

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha informat als veïns i veïnes a través de la pàgina de Facebook que els Agents Rurals han identificat la presència de vespa asiàtica al municipi, concretament, a l'Esplai del Penedès. Seguint el procediment, han informat de les conseqüències d'una possible picada de la vespa velutina, la qual no és més perillosa que la de les vespes autòctones, però fa molt mal per la mida del gran fibló que té. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Primer cop que s'identifica al municipi

Els Agents Rurals han informat al consistori la presència d'aquesta espècie de vespa a l'Esplai del Penedès. Aquesta és la primera vegada que se certifica la seva presència al terme municipal de la Bisbal del Penedès i s'ha vist en els xiprers d'una parcel·la. Així mateix, la seva presència «no és alarmant» ja que està establerta a Albinyana, el Vendrell, Sant Jaume dels Domenys i d'altres pobles de la comarca.

 

Precaució a la població

Per prevenir les picades de la vespa asiàtica, s'ha recomanat a la ciutadania que hagi de fer treballs d'esporga en tanques i jardins que colpegi abans els arbustos, allunyant-se després d'aquests, a fi i efecte de descartar la possibilitat que hi hagi un niu i, així, evitar un possible atac de la vespa. Segons la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el comportament de la vespa asiàtica no és agressiu amb les persones, excepte quan estem a pocs metres d'un vesper.

 

En cas de picada, s'ha de rentar la zona amb aigua i sabó i, si es pot, aplicar gel o aigua freda. Durant els primers instants, es pot intentar desnaturalitzar els components del verí usant calor a la picada, tal com es pot fer en la picada d'altres vespes. Les persones al·lèrgiques poden patir símptomes generals com picor a tot el cos, pujada de la temperatura corporal, problemes respiratoris i d'altres símptomes greus. Així mateix, en cas de picades múltiples, la inoculació del verí també pot provocar aquests símptomes generals greus. Després d'un atac de vespa asiàtica, si s'observen aquests símptomes generals, cal trucar al 061.

 

També et pot interessar: