L'acte de presentació del vi del centenari de la biblioteca.

Un vi per brindar pel centenari de la Biblioteca Popular del Vendrell

Jané Ventura ha elaborat aquest vi blanc, dels qual se n'han envasat 420 ampolles

Amb motiu del centenari de la Biblioteca Popular del Vendrell, una efemèride que s'està celebrant aquest final d'any 2020, el celler Jané Ventura del Vendrell ha impulsat una edició limitada de 420 ampolles de vi blanc. D'aquesta manera, el celler se suma a la commemoració dels cent anys d'aquest emblemàtic edifici vendrellenc, que es va inaugurar l'octubre del 1920.

«Volíem col·laborar amb la celebració i vam tenir la idea de fer un vi del centenari, buscant que tingués les principals característiques del nostre territori», explica Gerard Jané, responsable del celler. Així, aquest vi blanc està fet «amb un 90% de la varietat xarel·lo, que és la més vinculada al Vendrell i el Penedès, i prové de vinyes velles, la qual cosa li confereix caràcter i personalitat, però amb un to afruitat i agradable», afegeix Jané.

Edició limitada i numerada

El vi té una etiqueta feta per Robert Mudarra on es veu la imatge de la biblioteca, que s'acompanya d'un punt de llibre i un envàs especial. Es tracta d'una edició limitada de 420 ampolles, totes numerades, que es poden comprar a un preu de deu euros. Jané Ventura té una llarga trajectòria de col·laboració amb iniciatives culturals, com ara el projecte Biblioteques amb DO.

Des de la biblioteca vendrellenca han apuntat que la programació d'actes per celebrar el centenari —que va començar el passat octubre— s'allargarà fins a principis del 2021. La presentació del vi del centenari també s'ha inclòs dins de les iniciatives de la capitalitat de la cultura catalana que el Vendrell ostenta aquest any.