Un videoclip fet al Baix Penedès, premiat en un festival del Regne Unit

Edgar Toldrà i Julià Albornà són els autors del vídeo del tema 'Redeem', del músic irlandès JD Kelleher

 

Bones notícies per a dos realitzadors baixpenedesencs, el vendrellenc Edgar Toldrà i l'arbocenc Julià Albornà, que han vist com un videoclip de música fet per ells dos ha resultat premiat a un festival de Brighton, al Regne Unit. Toldrà i Albornà es van encarregar de fer el vídeo del tema 'Redeem', del músic irlandès JD Kelleher, amb localitzacions a llocs com el Vendrell, l'Arboç, la Bisbal del Penedès, Castellet i la Gornal o Badalona.

 

El vídeo va ser presentat al Brighton Rocks Film Festival, on s'ha endut el primer premi a la categoria de videoclips musicals. Els pròxims 12 i 13 de juliol s'entregaran els guardons. Els dos baixpenedesencs van enregistrar el videoclip el passat 2018. El contacte amb el cantant irlandès va venir de la mà d'un altre irlandès, en aquest cas resident al Baix Penedès, Peter M. Smith, que fa uns mesos va gravar una cançó amb Lax'n'Busto.

 

De Peter Smith a JD Kelleher

Toldrà i Albornà van fer un videoclip el 2016 per Peter Smith, del tema 'Speak No Evil', que va ser enregistrat a l'Arboç. «Aquell vídeo va ser vist pel JD Kelleher i li va agradar molt, amb el qual ens va demanar de fer un primer clip d'un altre tema», explica Albornà a Tarragona Digital. L'experiència va ser positiva i el cantant va encarregar un segon clip als dos realitzadors, aquest cop ja amb una producció més gran, per la cançó 'Redeem'.

 

Per dur-lo a terme, van fer una preproducció d'un mes, amb l'objectiu de recrear les diverses escenes del videoclip. Després, el cantant va venir un cap de setmana al Baix Penedès, i es va fer la gravació en dos dies. Un cop fet el muntatge, la part més complicada, segons expliquen, el vídeo ja va estar llest. «Va quedar encantat i va dir que el presentaria al festival, el que per nosaltres ja era com un premi, però ara ens han dit que ha resultat guanyador», afegeix Albornà.

 

Un instant del videoclip de JD Kelleher. | Cedida

 

Una feina «titànica»

Toldrà remarca que fer aquest vídeo ha estat «una feina titànica», ja que ho han fet tot entre dues persones, i que el fet d'haver guanyat aquest festival, on també s'hi presentaven vídeos molt elaborats, els ha deixat «molt contents». La col·laboració entre els dos joves i el cantant irlandès segueix viva, i aviat estrenaran un nou vídeo, que s'ha gravat pel nucli antic de Tarragona.