S'enfronten a vuit anys de presó per cultivar marihuana a Calafell

La fiscalia acusa tres persones d'un delicte de constitució d'organització criminal
Imatge d'arxiu d'una actuació contra el tràfic de drogues. | Cedida

 

L'Audiència de Tarragona jutjarà aquest pròxim dijous 7 de març a tres persones per cultivar marihuana a Calafell. El ministeri fiscal demana vuit anys de presó a cadascun d'ells pel delicte de constitució d'organització criminal. També demana dos mesos de multa per un delicte lleu de frau del fluid elèctric. Els tres acusats van ser detinguts l'any 2016, tot i que els fets es remunten fins a l'any 2012.

Interceptada una furgoneta amb els acusats

Segons el text de la fiscalia, aquell any un dels acusats va arrendar un habitatge a una tercera persona. L'any següent, el 2013, el processat va subarrendar l'habitatge al tercer dels acusats. Aquesta casa és la que feien servir per cultivar una plantació de marihuana. Una investigació de la policia va portar a la Guàrdia Civil a interceptar una furgoneta que sortia del domicili, i en la qual hi anaven dos dels acusats.

A l'interior de la furgoneta, els agents van trobar-hi transformadors del corrent elèctric, restes de marihuana i terra de cultiu, entre altres coses. Arran d'això, es va efectuar l'entrada al domicili, on s'hi van trobar utensilis per cultivar marihuana. Igualment, els acusats havien fet una doble escomesa al comptador de la llum, per impedir que registrés tot el consum que es feia. Per tot plegat, el fiscal els acusa dels delictes de constitució d'organització criminal i de frau elèctric.

Actuacions contra el cultiu de marihuana a Calafell

Les actuacions contra el cultiu de la marihuana han estat molt nombroses els últims anys, especialment en zones i urbanitzacions molt allunyades dels principals nuclis del municipi. Fa una setmana, la policia local de Calafell i la Guàrdia Civil van trobar una plantació amb prop de 1.000 plantes de marihuana a Segur de Calafell, en un habitatge unifamiliar. Es va detenir una persona. L'avís, en aquest cas, havia estat donat pels veïns de la zona.

També et pot interessar:

"Cunit fa una campanya contra les actituds masclistes durant el carnaval" "ATENCIÓ | S'obren, a la fi, el pont i el camí de les Madrigueres del Vendrell"