Un veí de Segur de Calafell s'enfronta a vuit anys de presó per importar cocaïna des del Brasil

La policia va trobar 2.000 grams de la droga dins un paquet
Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital
 

La Fiscalia demana una pena de vuit anys de presó i una multa de 302.000 euros per un veí de Segur de Calafell acusat d'importar cocaïna des de l'Amèrica del Sud, segons avança el Diari de Tarragona. Aquest divendres 18 d'octubre hi haurà una vista a la secció segona de l'Audiència de Tarragona on la fiscalia i la defensa miraran d'arribar a un acord que eviti el judici

Els fets es remunten al juliol de l'any 2017, quan l'acusat, un ciutadà d'origen espanyol, va recollir un paquet que havia arribat per via aèria, i en el qual hi havia cocaïna amagada entre peces mecàniques. El ministeri públic apunta que l'home hauria connectat amb persones de l'estranger per rebre cocaïna en paquets que s'enviaven per avió. Un d'aquests paquets, provinent del Brasil, va arribar el juliol del 2017 a l'aeroport de Madrid i va ser interceptat per la Unitat d'Anàlisis de risc, que va detectar la droga

Entrega controlada del paquet

Segons explica el Diari de Tarragona, el Jutjat d'Instrucció número 46 de Madrid va autoritzar que es fes una entrega controlada del paquet a la direcció de l'acusat. Un agent caracteritzat com un funcionari de Correus va deixar l'avís al domicili de l'home, que el dia 20 es va presentar a les oficines de Correus a recollir el paquet. Després va ser detingut. Els agents van comprovar que dins el paquet hi havia 2.000 grams de cocaïna amagats dins de peces cilíndriques de ferro, amb una puresa d'entre un 71 i un 74%. El seu valor al mercat podia superar els 75.000 euros.

L'home, que va ingressar a la presó fins al dia 10 d'agost, va declarar que la droga no era seva i que havia recollit el paquet perquè una tercera persona li havia demanat que ho fes. La fiscalia demana fins a vuit anys de presó i una multa de 302.000 euros per importar cocaïna des de l'Amèrica del Sud.

"Cellers Domenys guanya el guardó a Millor Celler als premis Vinari" "ENTREVISTA | «A Cunit es va voler vendre políticament que l'Ajuntament estava arruïnat»"