La Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès ha permès que 28 persones trobessin feina el 2018

Pel 2019, l'objectiu és dissenyar l'homogeneïtzació del servei de borsa de treball
L'acte de cloenda del primer any de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès. | Cedida

 

El primer any de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès s'ha tancat amb una bona valoració per part dels seus impulsors. Aquest dimarts 12 de març s'ha fet l'acte de cloenda al Centre Cívic l'Estació del Vendrell, amb responsables dels diferents ajuntaments de la comarca i dels serveis d'ocupació. Aquest ha estat un projecte pioner per coordinar els diferents serveis d'ocupació del Baix Penedès, i treballar de forma conjunta.

 

Un 65% dels participants han trobat feina

Entre les dades que s'han donat aquest dimarts, s'ha destacat que l'atenció integral el 2018 s'ha fet a un total de 89 persones. Les accions principals han estat les tres accions de capacitació en les quals hi han pres part 45 persones, quinze en cadascuna d'elles. Han estat càpsules de cambrer de pisos, d'operari industrial i logístic i de soldador. De les 45 persones participants, 43 han finalitzat les accions, i 28 han aconseguit trobar feina (un 65%). També s'han prospectat 70 empreses de la comarca.

 

De cara al 2019, la xarxa mantindrà i ampliarà la seva activitat, oferint atenció personalitzada a 75 persones, prioritàriament més grans de 30 anys i en situació d'atur des de sis i fins a dotze mesos. Entre les novetats hi haurà la incorporació de la figura l’orientador itinerant. També es vol homogeneïtzar el servei de la borsa de treball, fent que els diferents ajuntaments usin una mateixa plataforma.

 

Model a seguir per altres temes

A la Xarxa d'Ocupació hi prenen part tots els consistoris de la comarca, alguns a través dels seus propis serveis d'ocupació (el Vendrell, Calafell, l'Arboç, Cunit, la Bisbal del Penedès i la incorporació aquest any de Santa Oliva) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès. El projecte té un cost de 198.866 euros, subvencionat el 75% pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El 25% restant del pressupost l’aporten els catorze municipis de la comarca que participaran aquest pla. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha destacat que el projecte «demostra que, si hi ha un objectiu comú a la comarca, és un model d’èxit a seguir per altres temes».

 

També et pot interessar: