ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

La Xarxa Vendrellenca celebra la neteja d'un solar «22 mesos després»

L'associació torna a reclamar que s'elabori una normativa per aquests casos
Representants de la Xarxa Vendrellenca, davant el solar del carrer de les Hortes. | BP Diari

 

Representants de la Xarxa Vendrellenca, entitat que aglutina diverses associacions de veïns del Vendrell, han celebrat que s'hagi netejat el solar abandonat del carrer de les Hortes, a tocar de la carretera de Valls. Tot i això, des de la Xarxa troben «inadmissible» que la neteja s'hagi fet «22 mesos després que ho demanéssim per primer cop», en paraules d'Antonio García, un dels portaveus de l'entitat.

 

Per la Xarxa Vendrellenca, solars que es troben en aquesta situació haurien de tenir «un manteniment constant», per evitar problemes amb la proliferació d'herbes i deixalles. El solar del carrer de les Hortes és privat, i la part més gran està en mans d'una entitat bancària, segons els veïns. Això fa que els tràmits per netejar espais com aquest siguin molt lents, ja que l'Ajuntament del Vendrell ha d'estar fent pressió al propietari fins que aquest actua, o bé acabar fent-ho d'ofici si no hi ha cap resposta.

 

Revisió de l'ordenança de solars

La Xarxa Vendrellenca també ha recordat que el setembre del 2017 es va aprovar una moció al ple, presentada pel grup de Sí Se Puede, en què es demanava una revisió de l'ordenança de solars, per aclarir les responsabilitats dels propietaris en aquests casos i les actuacions que podria fer el consistori. Un any després, encara no existeix aquesta normativa, i des de la Xarxa lamenten que el mandat està a punt d'acabar. Per això insten el consistori a accelerar aquest tràmits.

 

De la mateixa manera, l'entitat també va proposar que aquest solar del carrer de les Hortes pogués ser un aparcament dissuasiu per la zona de la carretera de Valls, un projecte que l'Ajuntament estudia dins el pla d'aparcaments del municipi, però sobre el qual encara no s'ha pres cap decisió. La Xarxa Vendrellenca també aposta perquè el gran descampat del Botafoc es converteixi en un parc, i no en un pàrquing.