Quinze dies de protagonisme absolut del Xató al Vendrell

La Xatonada ve acompanyada aquest any d'una Ruta de la tapa 'Xató Experience'
Presentació de la Xatonada Popular del Vendrell 2019. | BP Diari

 

El febrer serà el mes del xató al Vendrell, almenys, durant els primers quinze dies. La Xatonada Popular i el Concurs de Mestres Xatonaires venen enguany acompanyats d'un grapat de noves activitats, que es faran tant durant el mateix cap de setmana de la xatonada, com en les setmanes posteriors. Tot amb la voluntat de «perllongar el xató en el calendari del Vendrell», tal com defineix gràficament el president del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès, Eduard Àlvarez.

Un cap de setmana de Xatonada al Vendrell

Així, una de les primeres novetats és que la Xatonada Popular i el 33è Concurs de Mestres Xatonaires del diumenge 3 de febrer allarguen la seva influència durant tot el cap de setmana. El dissabte dia 2 al matí, a la carpa que hi haurà a la Rambla, ja es faran diferents tallers des de les onze, alguns relacionats amb el vi ('Arqueovitis: l'arqueologia del vi') i altres amb el xató, com el taller per fer 'wrap xatoner' que farà la xef Ada Parellada.

El diumenge al matí es mantindran els diferents tallers relacionats amb el xató i la cuina, molts d'ells enfocats als infants, junt amb un maridatge de xató i vins que farà l'enòleg Xavier Barba. La DO Penedès i la DOP Siurana també tindran el seu protagonisme, com a elements relacionats directament amb el xató. Com sempre, la part més destacada serà el Concurs de Mestres Xatonaires, amb 50 participants, i l'Exhibició de Xatonaires Infantils, on hi prendran part més de 200 nens de les escoles del Vendrell, que aquests dies prenen part als cursets per aprendre a fer xató.

Imatge de la Xatonada Popular 2018 del Vendrell.   | Toni González

 

La ruta de la tapa 'Xató Experience'

Una altra de les novetats destacades d'aquesta edició és la Ruta de la Tapa 'Xató Experience', impulsada pel CIT del Vendrell i el Gremi d'Hostaleria, i que es farà del 7 al 17 de febrer en 12 restaurants de la ciutat. Tots ells oferiran tapes relacionades amb el xató i una copa de vi, per un preu de tres euros tot. «Són diferents elements que anem afegint per consolidar la festa del xató, així com per ampliar l'oferta educativa que està relacionada», ha apuntat el regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez. La 26a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, i el concurs d'Instagram de la xatonada completen les activitats. 

També et pot interessar:

Set restaurants de Calafell prenen part a la Ruta del Xató.

"ALERTA | Tallen un carrer al Vendrell pel despreniment de part d'una balustrada" "Cunit obre el pati de l'escola Pompeu Fabra a tots els veïns"