Xatonada Popular al Vendrell

La Xatonada 2020 del Vendrell es farà al pavelló de l'escola Àngel Guimerà

Les obres del carrer del Doctor Robert impedeixen que es faci a la Rambla

La Xatonada Popular del Vendrell d'aquest 2020 es farà sota cobert, concretament al pavelló de l'escola Àngel Guimerà, al barri del Puig. El canvi ve motivat per les obres d'ampliació de l'illa de vianants al carrer del Doctor Robert, que impedeixen el pas de vehicles per la Rambla. En lloc de buscar un altre espai a l'aire lliure, l'Ajuntament del Vendrell ha optat per fer la festa popular al pavelló de l'Àngel Guimerà.

A més a més, des de la regidoria de Comerç no descarten que aquest canvi es pugui mantenir en anys propers. «Serà una oportunitat per provar com funciona la Xatonada sota cobert, i treure'n conclusions», ha avançat Luz RamírezLa regidora assegura que l'aforament no es veurà limitat, ja que la carpa de la Xatonada Experience se situarà a l'exterior del pavelló. El fet d'estar sota cobert també permetrà que elements com el vent, la pluja o el fred no afectin l'esdeveniment.

Cursets per aprendre a fer xató

La 34a Xatonada Popular del Vendrell es farà el diumenge 2 de febrer. Les pròximes setmanes, des del consistori es detallaran les diferents activitats que s'hi duran a terme. La mateixa setmana de la xatonada es duran a terme els cursets per aprendre a fer xató a les escoles del municipi, que començaran el dilluns 27 de gener. Enguany es faran a les escoles Àngel Guimerà, Àngels Garriga, Sagrat Cor i els Secallets de Coma-ruga. Aquests cursets són rotatoris, amb el qual els centres varien cada any.

També es farà el curset d'adults, que tindrà lloc a l'escola Àngel Guimerà. Per apuntar-se al curset d'adults cal adreçar-se al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament del Vendrell o a l'Eina Espai Empresarial. La Xatonada Popular no és l'únic esdeveniment que s'ha canviat de lloc per les obres del centre de la ciutat. El mercat setmanal que es fa cada divendres s'ha traslladat des del passat novembre al lateral de l'avinguda de la riera de la Bisbal