Un Will Smith generat per ordinador i en un 3D totalment innovador protagonitza 'Géminis' al cinema

Ocine Les Gavarres presenta la nova pel·licula de Will Smith amb l'espectacular 3D HFR: una imatge totalment nítida, amb més relleu i hiperrealista. Una experiència que revoluciona el cinema.

Tenim bon cinema ara mateix a la cartellera d'Ocine i aquesta setmana n'arriba més. Amb un 'Joker' totalment recomanable com a rei indiscutible del cap de setmana i amb les també interessantísimes 'Ad Astra' i 'Mientras dure la guerra' en cartell, ens plantem en un parell de dies a les estrenes de dos títols més que són de visionat ineludible: 'Géminis' i 'Día de lluvia en Nueva York'. D'aquestes i de les altres pel·lícules que s'estrenen aquest divendres en parlem tot seguit.

Estrenes de la setmana

1 'Géminis'

Will Smith és un d'aquells actors que ha sabut triar bé els projectes per mantenir-se a l'Olimp de Hollywood mantenint cert prestigi creixent amb el pas del temps. Deixant de banda el seu perfil més emocional i lacrimogen i tornant als seus papers més físics i d'acció ('Dos policías rebeldes', 'Soy leyenda', 'Independence Day' o 'Bright') presenta ara 'Géminis', dirigida per Ang Lee i produïda per Jerry Bruckheimer ('Top Gun' – que també torna aviat – 'Armageddon', 'La Búsqueda' o 'Piratas del Caribe').


Intriga, molta acció i una anunciada revolució en els efectes digitals per crear un doble de Will Smith, trenta anys més jove i creat digitalment a partir de la interpretació actual de l'actor. Un experiment que s'explica per l'argument: quan un assassí a sou es vol retirar, algú vol impedir-ho intentant assassinar-lo. Qui ho pot fer? Ell mateix però en la seva versió de fa vint-i-cinc anys.

 

Més enllà de l'interès de la pel·lícula, que el té pels amants del gènere, és potser el primer cas on veurem un actor amb el seu doble digital i tan real com ell mateix. Tècniques similars les veurem pròximament a 'El Irlandés, on Robert de Niro i Al Pacino interpreten una història de mafiosos de diverses generacions, amb ells mateixos cinquanta anys més joves.

 

A més, 'Géminis'  es podrà gaudira a Ocine Les Gavarres i en exclusiva a tota la demarcació en tecnologia 3D HFR (High Frame Rate). Es tracta d'una espectacular tècnica que consisteix en projectar la cinta a 48 fotogrames per segon, quan la velocitat habitual és de 24. Això es tradueix en una nitidesa de la imatge pura, sobretot en les imatges en moviment, i en una sensació d'hiperrealitat que combinada amb el 3D porten el cinema a una altra dimensió. Només abans 'El Hobbit' s'havia pogut veure a Tarragona amb aquesta tècnica i ara, set anys després, arriba de nou a Ocine.

3 'Abominable'

Dins l'animació del segle XXI, hi ha diversos estudis, famílies i estils definits. No és el mateix Disney, que Pixar (ara de Disney però inicialment eren alternatives), que Dreamworks, que l'animació espanyola o que l'Studi Ghibli recentment reinaugurat. Amb 'Abominable', de Dreamworks i de l'equip creador de 'Cómo entrenar a tu dragón' una jove xinesa i un ieti espantat que s'ha amagat al terrat de casa d'ella són els protagonistes d'una aventura extraordinària per tornar l'animal a casa seva. La solitud, les persones diferents i l'amistat són alguns dels temes d'aquesta història per a tota la família.

4 'Abuelos: Nunca es tarde para emprender'

Comèdia espanyola que retrata la situació de molts avis i àvies de l'Espanya actual. A les portes de la jubilació, sense feina i amb una societat que no els valora prou, només els queda fer-se càrrec dels néts. 'Són avis, però no vells', tal com defineix la situació Carlos Iglesias, un dels actors protagonistes de la història.


Ell és Isidro qui afronta la penosa situació amb optimisme i s'embarca en l'aventura, juntament amb alguns amics en la mateixa situació, d'obrir una llar d'infants. La pel·lícula recorre el camí que han de seguir ple de situacions divertides però amb cert regust de tristesa, crítica social i drama familiar.

5 'Día de lluvia en Nueva York'

Woody Allen és un dels directors més interessants de la història del cinema. Es poden escriure llibres sencers analitzant les seves pel·lícules i l'evolució de la seva trajectòria i no acabaríem. Fidel a la seva cita anual presenta ara 'Día de lluvia en Nueva York', una comèdia dramàtica amb un equip interpretatiu amb destacats del Nou Hollywood com Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez i clàssics contemporanis com Jude Law, Liev Schrieiber o Diego Luna, a mig camí entre uns i altres. Una Nova York bella, màgica, meravellosament il·luminada és el teló de fons d'una història apassionada, divertida i trista a parts iguals. Un director madur en estat de gràcia, en la línia de les seves últimes i molt recomanables històries 'Cafe Society' o 'Wonder Wheel'. Que no passi desapercebuda, tal quantitat d'estrenes.

6 'Noche de bodas'

Delirant comèdia de terror on una núvia es veu atrapada durant la seva nit de bodes en un macabre joc organitzat a la seva mansió per part de la seva família política que la vol posar a prova. El que comença com un innocent joc de fet i amagar es converteix en una aventura per sobreviure a les sàdiques intencions de la seva. Protagonitza Samara Weaving i hi apareix Andie McDowell, en el paper de la seva sogra.

7 'Paradise Hills'

La imaginació no té límits i aquesta pel·lícula n'és un exemple. Una fantasia rodada a Espanya sobre una mena de reformatori-illa paradisíaca per a joves noies que han de ser educades per viure en una societat classista i de luxe. Visualment és realment potent, hi ha pressupost i originalitat estètica, argumentalment és estranya i un pèl passada de voltes.