Sonic, l'eriçó blau dels videojocs, aterra a la pantalla dels cinemes de Tarragona

L'eriçó blau de SEGA i dues pel·lícules de la productora de terror i intriga Blumhouse són les pel·lícules protagonistes d'aquesta setmana als cinemes tarragonins

Amb els Oscars de Hollywood ja entregats i amb 'Parásitos' de Bong Joon Ho coronada com la indiscutible millor pel·lícula de 2019 comencem un nou cicle cinematogràfic on les estrenes tornen a ser les protagonistes, més enllà dels premis, les estores vermelles i els photocalls. Tenim tres mesos de treva, fins al maig, quan començarà el nou cicle de festivals amb l'obertura de Cannes 2020.

Fins llavors, seguirem repassant setmana a setmana les estrenes cinematogràfiques que arriben a Tarragona, de la mà d'Ocine. Aquestes són les pel·lícules que podrem veure a partir d'aquest divendres 14 de febrer:

'Estrenes del 14 de febrer de 2020'

1 Crimen a contrarreloj

BlumHouse és una de les productores de moda als Estats Units i s'ha especialitzat en un tipus de cinema a mig camí entre el thriller, el terror i el gènere fantàstic que li està reportant molts èxits, al marge dels grans estudis. Alguns dels títols més coneguts són 'Déjame salir', 'Paranormal Activity', 'Feliz Día de tu muerte', 'Glass', o 'El sótano de Ma'.


Aquesta setmana arriben dues noves històries d'aquest estudi cinematogràfic. 'Crimen a contrarreloj' sembla la més estimulant doncs mescla els viatges en el temps amb el drama, l'intriga i girs de guió d'aquells que ho canvien tot fins als minuts finals. Un policia veu com algú assassina bona part de la seva família. La seva neboda, però, li truca quinze dies després de la seva pròpia mort obrint la porta a poder canviar els desgraciats fets.


La pròxima pel·lícula de BlumHouse de la qual segurament en sentirem a parlar força és 'El hombre invisible' i s'estrenarà el 28 de febrer.

2 Sonic, la película

El mític personatge dels videojocs de SEGA havia d'arribar al cinema fa uns mesos però el primer tràiler va rebre tantes crítiques que els seus responsables van decidir redissenyar el personatge i fer-lo com els espectadors van demanar.


Ara sembla que podrem veure la pel·lícula que podria suposar un èxit per l'eriçó blau i veloç que recollia anelles daurades saltant per les muntanyes. Sonic i el seu nou amic Tom Wachowski han de lluitar contra el Dr. Robotnik (un Jim Carrey en aquells papers que li encaixen a la perfecció) per evitar que domini el món. Efectes especials, velocitat i un guió fluixet però adequat a l'aventura fan de la pel·lícula un bon entreteniment per a tota la família.

3 Hasta que la boda nos separe

Dani de la Orden navega entre dos tipus de cinema: els retrats generacionals de qui té entre 30 i 40 anys i als quals la vida no els ha donat allò que els prometia (la notable 'Litus', n'és un dels millors i més recents exemples) i la comèdia esbojarrada però amb certa crítica i mala llet en els arguments.


Amb 'El pregón' i 'El mejor verano de mi vida' ja va demostrar que sabia fer riure de forma intel·ligent i ara ha perfeccionat l'estil amb aquesta història protagonitzada per Belén Cuesta, Álex García i Silvia Alonso.

Un trio amorós entre una parella i l'organitzadora que bodes que apareix a les seves vides per complicar-ho tot. És el remake de la comèdia francesa 'The Wedding Planner' i ofereix el que promet: una estona divertida amb bons actors i actrius, un guió intel·ligent i un director motivat i que guanya qualitat en cada nova pel·lícula.

4 Fantasy Island

La segona estrena BlumHouse d'aquesta setmana és aquesta història de terror ambientada en una illa fantàstica on els desitjos dels que hi viatgen es fan realitat. Compte però amb el que es desitja perquè tot es porta fins a les últimes conseqüències.

Ensurts, imatges impactants i terror psicològic amb Michael peña com a protagonista i tot inspirat en la sèrie dels anys vuitanta 'La isla de la fantasía'.

5 Gauguin en Tahití. Paraíso perdido

Dins del cicle 'Temporada de Arte' Ocine Les Gavarres estrena un excepcional documental sobre Paul Gauguin. Aquesta pel·lícula enregistrada en alta tecnologia i amb una altíssima qualitat i imatges inèdites de diversos museus del món, es centra en el viatge que el pintor va realitzar l'any 1891 a Tahití i com li va canviar la vida i la forma d'entendre i de fer el seu art.


El documental aprofundeix també en les contradiccions de Gauguin que va voler buscar l'autenticitat i l'essència dels límits del món però sense poder desprendre's de les seves arrels i pensaments occidentals.

"🍿PARTICIPA: Tenim entrades per a la nova 'Sessió Nadó' d'Ocine amb el Dr. Dolittle!" "🎬 Margot Robbie protagonista als cinemes amb 'Aves de presa' i 'El escándalo'"