Charles Chaplin abraça Jackie Coogan en una escena de 'El chico'

'El chico', l'aniversari que us emocionarà a Ocine Tarragona

La reestrena a les sales de pel·lícules clàssiques de la història de cinema és una nova oportunitat per reviura emocions que ja semblaven perdudes

Setmana atípica al cinema, pròpia dels també atípics i desconcertats que estem vivint.


Aquest divendres dia 5 de febrer, el cinema està d'aniversari. Concretament celebra els cent anys d'una pel·lícula entranyable que us portarà, si us animeu a (re) descobrir-la, a un lloc i un moment on el setè art era un esdeveniment màgic i fascinant per a milions de persones.


Qui no coneix Charles Chaplin? Charlot és un d'aquells personatges icònics del setè art que més enllà dels gags humorístics de cops i ensopegades, va saber plasmar molt bé les emocions humanes, la tendresa, l'amor, l'humilitat i la felicitat senzilla de les persones pobres.


Chaplin té moltes obres remarcables i recuperar-les de tant en tant és un autèntic plaer pels sentits i per l'ànima.


Fer-ho és també un exercici necessari per fer descobrir a les noves generacions d'espectadors que una pel·lícula muda és la poderosa quintaessencia de la comunicació, dels sentiments, del que entra pels ulls i viatja directament fins al cor, amb l'únic acompanyament d'una banda sonora especialment creada per la història...


Com adverteix Chaplin al principi de la pel·lícula 'El chico', que es reestrena aquest divendres a Tarragona en una versió restaurada en 4K,  el film 'vol provocar somriures - i potser també alguna llàgrima'- I és que la història d'un nen abandonat a qui Charlot es veu obligat a acollir és un cant a l'amor, al vincle afectiu, a la paternitat.

La història està inspirada en la pròpia biografia de Chaplin que va passar la seva infantesa entre abandonaments i cases d'acollida. A la vegada el director de 'Tiempos Modernos' o d''El gran dictador' es va inspirar també en els sentiments i la llàstima que sentia per la mort recent del seu fill, que havia nascut prematur. La pel·lícula compta també amb uns efectes especials que ara ens poden semblar ridículs però que fa cent anys eren excepcionals.


És moment de reivindicar els clàssics. També ells poden ajudar a salvar el cinema en un moment en què cal que tots uneixin esforços per tornar a convocar el públic a les sales. Us ve de gust celebrar en família aquest aniversari de cinema?


Doncs no us ho perdeu, a partir d'aquest divendres a les sales d'Ocine Les Gavarres (a Tarragona). Aquí us deixem el seu tràiler:

A més d'aquesta joia de Chaplin, Ocine Tarragona també reestrena 'La boda de Rosa', 'No matarás' i 'La Vampira de Barcelona'.

Són tres excel·lents pel·lícules que si no vau veure al seu moment, ara podeu recuperar perque val molt la pena i a més, opten a diversos premis als Premis Goya i als Premis Gaudí. No les deixeu escapar!