3de9f de la Jove i catedral de 8 dels Xiquets a la Diada Nacional

Un any més, l’actuació s’ha celebrat al migdia al Pla de la Seu
5de8 descarregat pels Xiquets de Tarragona a la Diada Nacional | Xiquets de Tarragona

La jornada castellera de la Diada Nacional de Catalunya a Tarragona ha tingut lloc aquest dimecres al migdia al Pla Seu. La cita ha deixat bones sensacions per les quatre colles de la ciutat. Encara que la notícia més destacada ha estat l’estrena del 5de8 dels Xiquets de Tarragona, agrupació que ha aconseguit fer el pas a la gamma alta de vuit després de tres mesos treballant-hi molt.

 

Uns Xiquets reconfortats

Després de completar el 5de8 sencer dimarts a l’assaig, els Xiquets de Tarragona no s’han volgut esperar al primer diumenge de festes i han volgut estrenar la catedral a la Diada. El castell anhelat ha arribat a la segona ronda després que completessin el 4de8 de sortida. A la tercera ronda han descarregat el 3de8.

 

Després d’aquest bon resultat, els ratllats ja pensen en la diada de diumenge a la plaça de la Font en què de nou el 5de8 i la possible estrena del 3de9 amb folre serien els grans objectius. A més, al local també estan treballant el 7de8, el 2de8 folrat i fins i tot el 4de9 folrat.

 

La Jove compleix amb el castell de 9

Actuació de rodatge per la Colla Jove Xiquets de Tarragona pensant a apujar les estructures un pis més diumenge a la plaça de la Font. Els liles han descarregat el 5de8, el 4de8 amb l’agulla i el 3de9 amb folre. A la ronda de pilars, s’ha apuntat el pilar de 7 amb folre.

 

A manca de l’assaig de divendres, els de Gorka Bertran es marquen l’objectiu de portar el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i l’agulla pel primer diumenge de festes. Tampoc descarten el 3de10 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

3de8, el màxim castell de Sant Pere i Sant Pau

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat a un bon nivell a la Diada Nacional. Els del barri cooperativista han descarregat de sortida el 3de8, el setè de la temporada. A la segona ronda, han completat el 2de7, el dotzè del curs. Han rubricat les tres rondes de castells amb el 4de7 amb l’agulla, castell que volen apujar un pis més per Santa Tecla.

 

Per acomiadar una bona matinal castellera, els de David Lobo han descarregat el novè pilar de 6 de la temporada. Abans de la diada de Santa Tecla del 23 de setembre, la colla tarragonina encara té una actuació dissabte a Vilafranca del Penedès.

 

Problemes del Serrallo amb el 4de7

Els Xiquets del Serrallo han topat d’entrada amb el 4de7, construcció que han hagut de desmuntar en dues ocasions. Els de la camisa blau marí han redreçat l’actuació amb el 3de7 i el 4de6 amb l’agulla. Els darrers assajos acabaran de determinar amb quin repertori es presenta la colla marinera de cara a Santa Tecla.