S’acaben les classes d’anglès a les dues colles dels Xiquets de Valls

Han beneficiat a 22 nens i nenes de la Vella i 35 de la Joves
La canalla de les dues colles vallenques ha tornat a gaudir de classes d'anglès gratuïtes | Ajuntament de Valls

Fa uns dies, la canalla de les dues colles castelleres vallenques han rebut el corresponent reconeixement que els acredita el coneixement d’anglès de mans de Manel Torreblanca i de l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré.

L’acte, dijous passat a la Casa de Cultura de Valls, va reunir bona part de les dues colles; els seus respectius presidents, Roger Estil·les i Albert Pedret, i membres de junta, a banda de molts familiars dels nens i nenes.

Les classes d’anglès són organitzades per la Fundació Ciutat de Valls, a partir del patrocini de la família Torreblanca. Van començar el curs 2016-2017 i des d’aquelles dates el nombre de canalla que hi participa ha anat creixent any rere any.

Durant aquest curs 2018-2019, el coneixement de l’idioma ha arribat a 22 xiquets i xiquetes de la Colla Vella i 35 de la Colla Joves. La coordinació de les classes va a càrrec de les acadèmies d’European College i Lockhart Academy.

Una iniciativa amb valor pedagògic

Des del curs 2016-2017, els més petits de la Colla Vella i la Colla Joves gaudeixen de classes de reforç d’anglès gratuïtes gràcies a una nova línia de beques de la Fundació Ciutat de Valls que també compta amb el patrocini econòmic de l’empresari vallenc Manel Torreblanca.

El primer curs de classes, una cinquantena de nens i nenes entre 5 i 16 anys es van veure beneficiats d’aquesta iniciativa que té com a objectiu de potenciar la llengua anglesa, a més de visualitzar el paper de les colles més enllà del fet casteller. Des de l’octubre del 2016, l’aprenentatge de l’anglès es fa als locals socials de la Vella i la Joves de dimarts a divendres de la mà dels Centre d’Ensenyament d’Idiomes Ramon Solé , European Collefge i Lockhart Academy.

Des del començament, s’ha apostat per fer grups reduïts d’entre 3 i 8 alumnes. Des de les acadèmies que imparteixen les classes creuen que s’està treballant en una formació integral en la qual es normalitza l’ús de l’anglès com a llengua vehicular i es prepara a l’alumnat pels exàmens de Cambridge.

Les colles vallenques valoren molt positivament el programa i des de l’Ajuntament de Valls posen en relleu la implicació de la família Torreblanca amb la cultura vallenca i destaquen el caràcter pioner de la iniciativa.

"Altres actuacions castelleres del darrer diumenge de juny" "La Joves de Valls amplia la gamma a Terrassa"