La Bisbal es prepara per una altra actuació de gamma extra

Les dues colles vallenques i els Castellers de Vilafranca coincidiran a quinze dies de Sant Fèlix
La diada de la festa major de la Bisbal del Penedès es farà davant de la Societat | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

Com cada 15 d’agost, el carrer Doctor Robert de la Bisbal del Penedès acollirà la diada castellera de la Mare de Déu d’Agost. Una temporada més, el cartell de colles estarà format pels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. La colla local, els Bous, està previst que basteixi un castell abans de començar i un pilar al final.

L’actuació començarà a dos quarts d’una del migdia. Prèviament, les colles participants enlairaran pilars de cortesia davant del consistori bisbalenc i es dirigiran en cercavila fins al punt de la cita.

Ampli ventall per la Colla Vella

Ja fa setmanes que el 2de8 sense folre està a punt al local del Portal Nou. A Vilallonga del Camp, a finals de juliol, la Colla Vella ja va provar aquesta estructura, que aquell dia van deixar en intent desmuntat. Després de descarregar-lo tres vegades a l’assaig, els rosats podrien obsequiar a la Bisbal amb aquest gamma extra que l’any passat ja va descarregar la Colla Joves.

A banda del possible intent de 2 net, els d’Albert Martínez també estarien en disposició de portar en aquest municipi de la comarca del Baix Penedès el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar, dos castells que ja van completar a la Firagost.

La Joves buscarà l’aleta al pilar emmanillat

A la Firagost, la Colla Joves Xiquets de Valls va deixar el pilar de 8 amb folre i manilles en intent desmuntat i de cara a la Bisbal els diables vermells tenen ganes de completar la feina que van deixar a mitges. Tot dependrà dels efectius que puguin portar a la plaça bisbalenca i també del resultat dels tres castells que hauran tirat prèviament.

Abans del pilar de 8, la Joves es marca l’objectiu de tornar a descarregar el 3 i el 4de9 amb folre. Com a tercer castell, es decantarien pel 5de8, que els va caure diumenge passat a Llorenç del Penedès. També podrien optar a tirar el 3 o 4de8 amb el pilar.

La torre emmanillada seria l’objectiu dels verds

Els Castellers de Vilafranca es presenten a la Bisbal després d’una setmana de vacances. Després de carregar el 3de10 amb folre i manilles a la festa major de Vilanova, els penedesencs es podrien decantar per repetir la torre de 9 emmanillada, que ja han assolit en dues ocasions. El 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre serien els altres objectius dels penedesencs.

  

  

"Les colles tarragonines afronten el tram final de preparació de Sant Magí" "Els Xiquets del Serrallo obriran la diada de Sant Magí"