EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

Cap de setmana casteller de preparació per les colles punteres

Gràcia, La Canonja, Vallmoll i Cornudella seran els escenaris on es poden veure millors construccions
La Colla Joves Xiquets de Valls vol tornar a portar el 3de9f a Gràcia | 3 Rondes

Després de la Bisbal i abans de Sant Magí, encara hi ha dos dies d’activitat frenètica per la majoria de colles de la demarcació de Tarragona. Les festes majors de Gràcia, La Canonja, Vallmoll i Cornudella de Montsant marcaran el ritme d’aquest tercer cap de setmana del mes d’agost.

Joves i Reus es desplacen a Gràcia

 

Aquest dissabte, a partir de les set de la tarda, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus participaran en la diada de la festa major de Gràcia. A més, a la plaça de la Vila de Gràcia, també hi haurà els Castellers de Vilafranca i la colla local.

 

Quant a objectius, la Joves hi podria portar el 3de9 amb folre. L’acompanyarien de construccions de la gamma alta de vuit. A la ronda de pilars, es decantarien pel pilar de 7 amb folre, estructura que volen apujar ben aviat un pis més.

 

Els Xiquets de Reus es volen plantar a Gràcia amb el 3de9 amb folre, castell que tenen moltes ganes de completar en aquesta plaça. Els de la camisa avellana també lluitaran per portar el 5de8 i el 2de8 amb folre

 

Els Castellers de Vilafranca es marquen la fita de tornar a descarregar els dos castells de gamma bàsica de nou. A banda, tampoc renuncien a tornar a portar la torre de 9 amb folre i manilles, que ja han descarregat en tres ocasions. A la ronda de pilars, també volen bastir un pilar de qualitat.

 

La colla local, els Castellers de la Vila de Gràcia, vol aprofitar la festa major per estrenar el primer 3de9 amb folre de l’any. La torre de 8 amb folre i el 7de8 podrien ser les altres estructures que es plantegessin els de la camisa blau marí.

 

La Canonja, últim test abans de Sant Magí

 

A les set de la tarda, també està prevista l’actuació de la festa major de la Canonja que comptarà amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo, dues agrupacions que dilluns participaran en la diada de Sant Magí de la plaça de les Cols.

 

Jove i Serrallo plantejaran una diada de rodatge amb l’objectiu d’afinar les construccions que han d’arribar dilluns al migdia a la festa major petita de Tarragona. I és que ambdues formacions tenen un programa ambiciós de cara el 19 d’agost.

 

Pre-festa major a l’Arboç

 

Ja diumenge, a les dotze del migdia, el carrer Major de l’Arboç, viurà la diada de Pre-festa major amb els Minyons locals, que hi podrien estrenar el primer castell de set de l’any. A la mateixa actuació, també hi acudiran els Xicots de Vilafranca.

 

Cornudella espera ser de nou

 

L’endemà de Gràcia, a partir de les sis de la tarda, els Xiquets de Reus actuaran a la festa major de Cornudella de Montsant al costat de la colla local i els Xiquets de Vila-seca. Els de la camisa avellana esperen arrossegar els efectius suficients per plantejar-se el 3de9 folrat.

 

 

Banc de proves de la Vella a Vallmoll

 

El mateix diumenge, a dos quarts de vuit del vespre, la plaça Major de Vallmoll acollirà la tradicional visita de la Colla Vella dels Xiquets de Valls amb motiu de la festa major. Tres dies després de la Bisbal, els del Portal Nou apostaran per rodar diferents estructures amb la vista posada amb les diades del Catllar i l’Arboç del pròxim cap de setmana.