Els caps de colla i presidents de la temporada castellera 2019

Repassem els noms dels responsables tècnics i administratius de les colles de la demarcació de Tarragona

El nou curs casteller fa dos mesos que ha començat. Algunes colles han aprofitat els mesos de descans per fer canvis en les diverses juntes. Els relleus s’han fet perquè els anteriors han expirat el mandat o bé per millorar el potencial que no es va aconseguir la temporada passada.

Colla Vella: Martínez i Pedret un any més

La guanyadora del Concurs de Castells manté el bloc de les dues anteriors temporades. Albert Martínez continuarà sent el cap de colla i Albert Pedret es manté com a president.

Els objectius de la Vella és consolidar-se com el projecte més en forma del fet casteller i treballar amb més constància les construccions amb manilles, una de les assignatures pendents de l’any.

Colla Vella dels Xiquets de Valls
Pedret i Martínez continuaran com a president i cap de colla | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Colla Joves: Estil·les entra com a president

Al carrer d’en Gassó sí que hagut canvis aquest hivern. Tot i que Francesc Xavier Ramon es manté com a cap de colla, s’han fet alguns moviments a l’àrea tècnica, com per exemple, l’entrada de Pau Cabanes com a segon cap de colla en substitució de Jaume Galofré. A la junta administrativa, Cels Galofré ha deixat de ser president i ha passat el testimoni a Roger Estil·les.

Els de la camisa vermella, que encara no han estrenat els castells de vuit pisos, es proposen pel 2019 créixer en gamma de castells i ampliar la seva massa social als assajos i les actuacions.

Colla Joves Xiquets de Valls
L'equip que liderarà la Colla Joves Xiquets de Valls aquesta temporada 2019 | Colla Joves Xiquets de Valls

Jove de Tarragona: Gorka Bertran s’estrena com a cap de colla

Després de tres temporades amb Aleix Bordas al capdavant de la tècnica, Gorka Bertran ha estat la persona escollida per dirigir la formació lila, com a mínim, durant els pròxims dos anys. Bertran ha creat un equip tècnic que barreja, sobretot, joventut i que buscarà mantenir la colla a l’elit del món casteller. A la junta administrativa, Daniel Milà torna a ocupar la presidència.

La Jove, que participarà en la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim 30 d’agost, es planteja una temporada amb l’objectiu de crear nous castellers, però sense renunciar als grans reptes que l’han dut a la glòria en els últims anys.

Colla Jove Xiquets de Tarragona
La junta tècnica i administrativa de la Jove de Tarragona per aquesta temporada | Colla Jove Xiquets de Tarragona

Xiquets de Tarragona: Oriol Peiró agafa el timó ratllat

La colla degana de la ciutat de Tarragona es marca l’objectiu d’esborrar les tres últimes temporades en què no han funcionat els equips tècnics. Al mes de febrer, Oriol Peiró va ser escollit nou cap de colla de l’entitat amb suport majoritari amb la intenció d’aprofitar i potenciar les sinergies que va experimentar la formació en el darrer tram del 2018.  La nova tècnica està composta per un equip jove que ja ha tingut un paper destacat en diferents equips tècnics.

Mireia González Mohedano es manté com a presidenta amb l’objectiu de trobar solució a la problemàtica del local d’assaig que es va iniciar l’any passat. Mentre l'edifici del carrer de Santa Anna continua tancat, els matalassers assajaran un any més a les dependències del Pati del Pou de l’Ajuntament.

Xiquets de Tarragona
Oriol Peiró és el nou cap de colla dels Xiquets de Tarragona | Xiquets de Tarragona

Xiquets de Reus: Torna direcció col·legiada

Edu Valls i Maria Alegret han estat escollits caps de colla dels Xiquets de Reus en substitució de Toni Rull. Els de la camisa avellana, que ja sumen tres castells de vuit, es marquen l’objectiu de consolidar el 3de9 amb folre i el 5de8. També seguiran treballant el 4de9 amb folre, estructura que encara no han pogut descarregar mai en la seva història.

La presidència de l’entitat reusenca l’ostentarà Eva Oliva en substitució de Lluís Pallejà. Els objectius de la nova junta administrativa són mantenir l’èxit de la diada del Mercadal de fa dos anys i millorar el ressò social dins la ciutat i la comarca.

Xiquets de Reus
La nova junta directiva i tècnica dels Xiquets de Reus | Xiquets de Reus

Nens del Vendrell: La dualitat tècnica també s’imposa

La direcció col·legiada també estarà present al local dels Nens del Vendrell. Després d’una temporada de transició i amb relleu tècnic a mitjans del 2018, Francesc Huertas i Daniel Doria han agafat la responsabilitat de ser-ne els caps de colla. L’objectiu del nou equip serà confirmar la remuntada de la colla de la segona meitat de la temporada passada i tornar a treballar els castells de nou.

Maria Cunillera seguirà com a presidenta de la colla amb el suport i futur relleu d’Anna Asensio, que enguany ocuparà la vicepresidència. Des de la junta administrativa dels vendrellencs es busca que la colla torni a comptar amb el màxim d’afluència de camises per afrontar reptes ambiciosos.

Nens del Vendrell
Integrants de la nova junta dels Nens del Vendrell al costat de la de l'any passat | Nens del Vendrell

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: Lobo afronta el quart any en el càrrec

David Lobo seguirà una temporada més en el càrrec de cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Després d’aconseguir descarregar el 2de8 amb folre la temporada passada, els del barri cooperativista aspiren a consolidar la gamma de vuit i seguir en la línia de treball de creixement. A l’àrea administrativa, Elena Gavaldà es manté com a presidenta.

Castellers de Sant Pere i Sant Pau
David Lobo afronta el seu quart any com a cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau | Facebook

Nois de la Torre: Dani Marín relleva Úbeda

La renúncia per qüestions laborals d’Aitor Úbeda, el cap de colla de l’any 2018, ha fet que Dani Marín, l’abans segon cap de colla, sigui el màxim responsable de l’àrea tècnica per aquesta temporada. El nou equip compta amb el suport de persones de pes com Arnau Toldrà i Jordi Canyellas. Pel que fa la presidència, la continuarà ocupant Victor Zarzo. Els objectius dels de la camisa blaucel són consolidar tota la gamma alta de set i seguir treballant reptes superiors.

Nois de la Torre
Aitor Úbeda ja no és cap de colla dels Nois de la Torre | Lins Griñó

Xiquets del Serrallo: Canvis a la totalitat de la junta

El 17 de març, els Xiquets del Serrallo van escollir a David Borràs i Nil Martínez com a cocaps de colla i Josep Ramon Tules- més conegut com a Pitu Mosquits-, com a president. Els nous equips seran vigents fins al 2020. L’objectiu de la formació marinera és consolidar el relleu generacional i ampliar la massa social per tal d’assolir estructures més grans.

Xiquets del Serrallo
Els dos caps de colla i el president dels Xiquets del Serrallo | Xiquets del Serrallo

Castellers d’Altafulla: Tècnica compartida en l’era post-Pol Munté

Després de quatre anys de mandat de Pol Munté,  els de la camisa lila han triat a Jorge Herrero i Joserra Márquez com a nous caps de colla. El nou equip tècnic es marca la fita d’ampliar la gamma de castells després d’acabar el 2018 sense cap caiguda. A la junta administrativa, Paco Pérez segueix com a president de l’entitat, però s’incorpora, com a vicepresident, un excap de colla dels altafullencs, Arturo Palavecino.

Castellers d'Altafulla
Jorge Herrero i Joserra Martínez són els caps de colla dels Castellers d'Altafulla | Castellers d'Altafulla

Minyons de l’Arboç: Joan Inglada és el nou cap de colla

Els Minyons de l’Arboç han escollit Joan Inglada com a nou responsable tècnic en substitució de Joel Alcalde, que després d’agafar les regnes de l’agrupació la temporada passada en un moment delicat, va decidir fer un pas al costat perquè entrés gent nova al capdavant de la colla. Inglada comptarà amb un equip tècnic format per Mercè Sierra, Laura Burrueco, Francisco Marín, Dani Rodon i Jaume Baladia.

Minyons de l'Arboç
Joan Inglada és el nou cap de colla dels Minyons de l'Arboç | Minyons de l'Arboç

Torraires de Montblanc: Noves cares a la tècnica i presidència

Des de finals de març, els Torraires de Montblanc compten amb Eloy Pérez com a cap de colla. Els de la camisa grana esperen tornar a completar els castells de set bàsics que van aconseguir recuperar l’any passat després de molt de temps. Per això, Pérez tindrà un equip tècnic potent amb Joan Anton Font com a cap de pinyes i Judit Miquel com a cap de canalla. D’altra banda, la junta administrativa estarà liderada per Dolors Ferré.

Torraires de Montblanc
Eloy Pérez és el nou cap de colla dels Torraires de Montblanc | Torraires de Montblanc

Bous de la Bisbal: Continuïtat després d'un any extraordinari

Després d’un 2018 extraordinari, la Colla Castellera dels Bous de la Bisbal manté els bloc tècnic i administratiu. Sergi Corominas, cap de colla des de l’any passat, seguirà al capdavant de la tècnica dels de la camisa taronja. D’altra banda, Joan Esteve es manté en el càrrec de president que ocupa des de l’any 2015

Bous de la Bisbal
Els Bous de la Bisbal mantenen el president i el cap de colla de l'any passat | Bous de la Bisbal

Xiquets de Vila-seca: Una dona presidirà la colla

Els Xiquets de Vila-seca mantenen Josep Anton Garcia com a cap de colla amb l’objectiu de consolidar els castells de la gamma alta de sis i de set. Al capdavant de la junta administrativa hi serà Mar Manuel, que es converteix en la primera dona presidenta de la colla.

Xiquets de Vila-seca
Imatge d'arxiu dels Xiquets de Vila-seca | Xiquets de Vila-seca

Xiquets de Cambrils: Nolla i Luque afronten el segon any de mandat

Els Xiquets de Cambrils mantenen el projecte que van començar just fa una temporada. Lluís Nolla es manté com a cap de colla i Marc Luque a la presidència. Una de les novetats més destacades del 2019 ha estat la inauguració del nou local d’assaig al passeig d’Albert.  L’acte es va fer el passat 8 d’abril i va comptar amb Raül Romeva com a padrí simbòlic, qui va enviar una carta de suport des de la presó de Soto de Real.

Xiquets de Cambrils
Lluís Nolla i Marc Luque segueixen com a cap de colla i president dels Xiquets de Cambrils | Xiquets de Cambrils

Xiquets d’Alcover: Miguel Cortés relleva Eloi Altès

Els Xiquets d’Alcover, que al 2018 van tenir una temporada difícil, han rellevat a Eloi Altès en el càrrec de cap de colla. El nou màxim responsable tècnic serà Miguel Cortés.D’altra banda, a la presidència es manté Joan de Lucas.  Els de la camisa verd oliva es marquen l’objectiu de mantenir els castells de sis pisos.

Els Xiquets d'Alcover durant una actuació a la plaça Nova del municipi. | Ajuntament d'Alcover

Brivalls de Cornudella: Marc Rocamora s'estrena com a cap de colla

La colla de la comarca del Priorat, els Brivalls de Cornudella, tindran a Marc Rocamora c com a cap de colla.La presidència de l’entitat l’ocuparà Xavier Pallejà. Els de la camisa blau marí es marquen l’objectiu de consolidar les construccions de set pisos.

Un 3de7 dels Brivalls de Cornudella de la temporada passada | Brivalls de Cornudella

Com queden les colles ebrenques?

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i els Castellers de Tortosa són la representació de colles de les Terres de l’Ebre. Als Xiqüelos hi haurà Meritxell Vidal com a presidenta i Robert Abril com a cap de colla.  Mentrestant, a la capital del Baix Ebre, Carlos José Saure ocuparà la presidència i Cristian Dasi en serà el cap de colla.

Castellers de Tortosa i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta
Els Castellers de Tortosa i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta compartint una actuació la temporada passada | Xiqüelos i Xiqüeles del Delta