Es presenta el cartell del Concurs de Castells

També s'ha conegut que dimarts 31 de juliol es posaran a la venda les entrades per les sessions de dissabte i diumenge

El Concurs de Castells de Tarragona ha presentat aquest migdia el cartell i la imatge oficial de la seva 27a edició. La dissenyadora gràfica i castellera Aina Malloll dels Xicots de Vilafranca n'ha estat l'autora  i com ella explica, ha trobat la inspiració en els mateixos sentiments i emocions que el Concurs li transmet.

La presentació s'ha celebrat en una roda de premsa a la Tarraco Arena Plaça  i Mallol ha estat acompanyada per la consellera de Cultura, Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria juntament amb el director del Concurs de Castells, Xavier Gonzàlez. L'acte ha comptat amb la participació de diferents representants de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona com a col·laboradors institucionals, d'Estrella Damm, Resposl, BASF i Movistar, patrocinadors principals del certamen, membres de les quatre colles tarragonines i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Explosió de colors sobre un fons incomparable

Aina Mallol Capella, mallorquina de 32 anys resident a Valls, "amb el cor a Vilafranca i de família serrallenca", i graduada en Disseny i Arquitectura Efimera, ha estat l'autora del cartell oficial.  La vinculació amb el món casteller des de fa més de 20 anys, ha estat la seva principal font d'inspiració a l'hora de crear el cartell.

Mallol defineix el seu projecte com "una explosió de colors sobre un fons incomparable, tenyit per les emocions de milers de camises de colors, enlairant les seves construccions".  També destaca que ha estat tot un luxe i un privilegi ser l'autora d'aquest carterel i reconeix que la responsabilitat del projecte ha estat majúscula.

Entrades del Concurs de Castells a la venda partir del 31 de juliol

El pròxim dimarts 31 de juliol es posaran a la venda les entrades del Concurs per a les sessions de dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre. A la roda de premsa, Gonzàlez ha explicat que aquell mateix dia a partir de les 10 del matí es faran públiques, a través de les xarxes socials oficials del certamen, els enllaços de les pàgines web per accedir al sistema des d'on es podrà realitzar la compra de fins a un màxim de 4 entrades per persones. L'empresa escollida per distribuir les entrades ha estat Clorian.

El director del Concurs de Castells ha detallat que per al dissabte 6 d'octubre es posen a la venda un total de 4080 entrades de la graderia, deixant-ne 360 per les colles i 300 per a patrocinadors i promocions. D'altra banda, de cara a la sessió de diumenge hi haurà aforament per 4.740 localitats. Se'n posaran 3680 pel públic, 760 per les colles i 300 per als patrocinadors. I pel que fa a les localitats del primer pis, 1050 es posen a la venda i 150 pels patrocinadors.

El preu de les entrades de diumenge, a l'espera que ho aprovi el ple de l'Ajuntament de Tarragona, s'apuja 2 euros respecte l'any 2016. D'altra banda, les tarifes de dissabte continuen sent les mateixes que fa dos anys.