Castell net i de 10 dels Verds per Tots Sants

Els Xiquets de Tarragona acaben el curs sense revalidar la categoria de 9 pisos
3de10fm descarregat pels Castellers de Vilafranca a la diada de Tots Sants | Castellers de Vilafranca

Eufòria a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès després que els Castellers de Vilafranca hagin aconseguit descarregar el primer castell de 10 de tota la temporada castellera, el 3 de 10 amb folre i manilles. Era l’objectiu de la colla aquesta diada de Tot Sants, i ho han aconseguit en l’última ronda després d’un intent desmuntat en la primera.

La colla amfitriona també ha aconseguit completar un 4de9 sense folre, un castell de màxima dificultat, i una torre de 9 amb folre i manilles. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han signat la seva millor actuació de la temporada, carregant el pilar de 8 amb folre i manilles. Els Castellers de Sants també han culminat una bona jornada, amb un 5 de 8, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre.

 

Tots Sants excel·lent pels Verds

La diada de Tots Sants, cita tradicional del calendari casteller, ha començat puntual a les dotze del migdia amb una plaça plena de gent i amb l’expectativa de saber si s’aconseguiria descarregar el primer castell de 10 de tota la temporada castellera. 

Finalment, després d’un intent desmuntat i, en l’última ronda, els Castellers de Vilafranca han assolit el seu gran objectiu: descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles. Un castell que, aquesta temporada, havien aconseguit carregar en tres ocasions, però que encara no l’havien pogut descarregar. Els Verds també han signat la seva darrera actuació de l’any amb un 4 de 9 sense folre, i una torre de 9 amb folre i manilles. Han acabat amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

Els Capgrossos carreguen l’espadat emmanillat

Pel que fa als Capgrossos de Mataró, els del Maresme han signat la millor actuació de l’any, i han aconseguit carregar el pilar de 8 amb folre i manilles, una gesta que ja havien aconseguit l’any 2015 i 2017. També han descarregat un 4 de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre, i un 4 de 8 amb agulla.

Decepció a can Xiquets

Els Xiquets de Tarragona han continuat amb la tònica habitual d’aquesta temporada i han presentat nombrosos dubtes entre la canalla. Han iniciat la diada amb un 2 de 8 amb folre, i en la segona i tercera ronda, han apostat per un castell que els hi ofereix resistència, el 5 de 8. Una construcció que, contant les dues vegades d’aquest divendres, han hagut de desmuntar fins a onze cops aquesta temporada. En l’última ronda, els de Tarragona han fet un 4 de 8.

Sants recupera la tripleta

Els Castellers de Sants han sortit a la plaça amb un 5 de 8 que han descarregat sense problemes. En la segona ronda, els Borinots han apostat pel 4 de 9 amb folre, que han aconseguit fer amb molta estabilitat. En tercera ronda han provat el 3 de 9 amb folre, però no ho han vist clar i han decidit desmuntar-lo. Finalment però, l’han aconseguit descarregar en l’última ronda.

"CASTELLS: Vila-rodona i Altafulla coincideixen amb el pont de Tots Sants" "Objectius de relleu de les colles participants a Tots Sants"