Els Castellers d’Altafulla volen fer un bon paper a la Diada de Primavera

Els Torraires de Montblanc i els Minyons de l’Arboç seran les colles convidades
Imatge d'arxiu dels Castellers d'Altafulla | Castellers d'Altafulla

Els Castellers d’Altafulla afronten diumenge, a dos quarts d’una del migdia, a la plaça Martí Royo, la diada de Primavera. Els de Ca l’Ixart compartiran aquesta actuació amb els Torraires de Montblanc i els Minyons de l’Arboç, dues colles que també miraran de portar el seu millor repertori.

Objectiu repetir el castell de 7

A diferència del curs passat, els Castellers d’Altafulla van més avançats en gamma de castells. Per la diada de diumenge, a falta dels últims assajos, les intencions són repetir el 3de7 i el 2de6, estructures que ja han aconseguit aquest 2019. A més, també podrien apostar per portar el primer 4de7 de l’any.

Les estadístiques dels altafullencs han estat bones en aquest començament de temporada. Han assolit el 3de6 (1 descarregat), el 4de6 (2 descarregats + 1 intent desmuntat), el 3de6 amb l’agulla (3 descarregats), el pilar de 5 (3 descarregats) i el 3de7 (1 descarregat).

Construccions de sis per les colles convidades

La visita a Altafulla serà la tercera actuació de la temporada pels Torraires de Montblanc. A falta dels darrers assajos, els de la camisa grana esperen estar en condicions per plantejar-se tres castells de sis pisos. De fet, buscaran descarregar el 3de6 amb l’agulla que enguany ja han provat sense encert.

Tot i haver efectuat poques sortides, l’agrupació de la capital de la Conca de Barberà ja ha assolit el 3de6 amb l’agulla (1 intent desmuntat), el 3de6 (2 descarregats + 1 intent desmuntat) i el 4de6 (1 descarregat).

La tercera colla a plaça, els Minyons de l’Arboç, es presenten a la plaça Martí Royo amb un bagatge més ampli que els montblanquins. Els de la camisa vermella es plantegen arrossegar les camises suficients per plantar tres castells de sis amb l’objectiu d’arribar a l'aniversari de la colla del pròxim 8 de juny amb reptes superiors.

La colla arbocenca, que també ha tingut poques actuacions en aquest principi de temporada, ha començat l’any sense entrebancs. Han completat el 2de6 (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (2 descarregats), el 4de6 (2 descarregats) i el 3de6 (1 descarregats).

"ATENCIÓ: Les diades que no ens podem perdre durant el mes de juny" "Els Xiquets de Reus folren el Pallol"