Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau fan l’aleta al 2de8 amb folre

Els del barri cooperativista se’l van apuntar per primera vegada al seu historial a la diada de Sant Magí

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han complert l’objectiu que buscaven des de la temporada passada. La colla que dirigeix David Lobo ha aconseguit el 2de8 amb folre per primera vegada a la seva història i li permet estrenar-se com a colla de gamma alta de vuit. A més, han dominat els castells de la gamma bàsica de vuit amb un total de vint-i-sis aletes. Per tercer any consecutiu, també han revalidat el pilar de 7 amb folre.

No obstant això, el 2018 també està marcat per la caiguda del pilar de 7 en l’actuació de Sant Magí. Aquesta ensopegada ha hipotecat la segona meitat de la temporada. La baixa d’una castellera ha obligat a reformular les alineacions de les estructures i renunciar a tornar a provar el 2de8.

La primera clàssica arriba per Sant Joan

Després d’haver passejat el 3de8 i estrenat el 4de8 a mitjans de juny, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es van plantar el 24 de juny a la plaça de la Font amb l’objectiu de completar la primera clàssica de vuit del curs. I així va ser, els de la camisa verda van descarregar el 3de8, el 2de7 i el 4de8. A Sant Joan, però, no van poder intentar el pilar de 6, que ja havien completat en dues ocasions.

El Catllar veu l’espadat de 7

La diada de la Fira de Sant Jaume del Catllar va tenir un resultat molt satisfactori per la colla. Els de David Lobo van tornar a anotar la clàssica de vuit i com a colofó d’una gran jornada van estrenar el pilar de 7 amb folre, estructura que revalidaven per tercera temporada consecutiva. Aquesta actuació va ser un punt d’inflexió per la colla i la prèvia d’un Sant Magí que prometia emocions fortes.

Arriba el 2de8 folrat per Sant Magí

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es van endur un dels grans moments de la diada de Sant Magí. La colla tarragonina sortia quarta i això els va fer atacar d’entrada el gran objectiu de la cita: un 2de8 amb folre que va demostrar hores i hores d’assaig i va fer oblidar que era el primer de la seva història. L’execució, brillant, va donar pas a la celebració més sonada enmig d’una plaça de les Cols que va reconèixer la feina.

Seguidament, els de la camisa verda, però van mantenir la concentració malgrat la raonable eufòria per oferir un 3de8 de postal i un 4de8 que, tot i la lentitud i un xic de treball, van poder descarregar sense problemes. La nota negativa de Sant Magí va ser la caiguda del pilar de 7 amb folre a dècimes de segon que es carregués. Amb tot, però, Sant Pere i Sant Pau van signar uns registres que mai oblidaran.

Santa Tecla tranquil·la

La diada de Santa Tecla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau no va tenir gaire història, i no pas per la qualitat castellera què hi van oferir. Els de la camisa verda, marcats per les baixes de Sant Magí, van oferir una actuació excel·lent amb el 3de8, el 2de7 i el 4de8. Va ser una reentré de la colla per afrontar amb els màxims objectius la sessió de dissabte del Concurs de Castells.

El Concurs no té premi

Al Concurs de dissabte, Sant Pere i Sant Pau van quedar empatats amb els Xicots de Vilafranca a la quarta posició. Els del barri cooperativista van completar el 3de8, el 4de8 carregat i el 2de7. La caiguda del “carro gros” va impedir que es poguessin plantejar objectius superiors i que en les dues últimes sortides de la temporada, a Vila-seca i Vilafranca del Penedès, fossin més plàcides.

Estadístiques de la temporada (A partir del 5de7)

5de7 12d

2de7 15d

4de8 7d+1c

Pde6 9d

3de8 18d

2de8f 1d

Pde7f 1d+1i


Comentaris