Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau completen el pilar de 6

Els de la camisa verda l’han descarregat a Olesa de Montserrat
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estrenat el pilar de 6 a Olesa de Montserrat | Begoña Garcia

Olesa de Montserrat ha viscut aquest diumenge al migdia l’actuació de les festes de Santa Oliva. A la plaça Fèlix Figueras i Aragay, hi han participat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Margeners de Guissona i els Castellers d’Esparreguera. La diada ha estat d’allò més profitosa per Sant Pere i Sant Pau, colla que ha aconseguit el primer pilar de 6 de la temporada.

 

Sant Pere i Sant Pau treuen el pilar de mèrit

La sortida a Olesa ha estat molt positiva pels Castellers de Sant Pau. Els de David Lobo han complert amb les expectatives que es van fixar divendres a l’assaig. Han començat la diada descarregant el tercer 2de7 de l’any. A la segona ronda, han alçat el 4de7 amb l’agulla. Han finalitzat les tres rondes de castells amb el 4de7.

 

Per acomiadar una gran actuació lluny de casa, a la ronda de pilars han plantat el primer pilar de 6. Ha estat una gran notícia pels del barri tarragoní. Des de la passada diada de Sant Magí, després de la caiguda del pilar de 7 amb folre, no havien completat un pilar gran. Amb la recuperació d’aquest espadat, s’obre la porta a què la colla el pugui tornar a dominar.

 

Fins al moment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau porten el 2de7 (3 descarregats + 1 carregat), el 5de7 (2 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (7 descarregats), el 3de7 amb l’agulla (4 descarregats) com a millors construccions.

 

Abans de la diada de Sant Joan de la plaça de la Font, els de la camisa verda participaran en la presentació del Tarragona ciutat de castells (12 de juny) i seran a la festa major de Vinyols i els Arcs (15 de juny). Seran dues cites importants per començar a definir quin serà el repertori de castells de cara el pròxim 24 de juny.

Guissona i Esparreguera signen un resultat gairebé similar

Les altres dues agrupacions participants a plaça han completat una actuació amb els dos castells de set bàsics. Els Margeners de Guissona s’han apuntat el 3de7, el 4de6 amb l’agulla i el 4de7. Per la seva part, els Castellers d’Esparreguera, que exercien d’amfitrions, han descarregat el 3de7, el 4de7 i el 5de6.