Els castells bàsics de 9 seran l’objectiu de la Joves de Valls a Igualada

Els de la camisa vermella tampoc descarten el pilar de 8 amb folre i manilles
La Colla Joves Xiquets de Valls vol tornar a completar el 3 i el 4de9 amb folre a Igualada | 3 Rondes

Diumenge, a un quart d’una del migdia, la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, viurà la diada castellera de la festa major de Sant Bartomeu amb la participació dels Moixiganguers locals, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró.

 

Per la Colla Joves serà l’última sortida abans d’afrontar la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim 30 d’agost. A falta de l’assaig de divendres, els de la camisa vermella esperen presentar-se a la capital de l’Anoia amb un bon estat de forma.

 

La Joves vol consolidar els bàsics de nou

Després de la suspensió de la festa major de Gràcia, la Joves de Valls vol tornar a ajuntar el 3 i el 4de9 amb folre a la festa major d’Igualada. Com a tercer castell, els del carrer d’en Gassó triarien el 5de8 o el 3de8 amb el pilar, estructures que es podrien apujar un pis més de cara a Sant Fèlix.

 

La incògnita arribarà en ronda de pilars. En principi, els plans dels vallencs serien tornar a completar el pilar de 7 amb folre amb l’objectiu de polir-lo de cara el pilar de 8 amb folre i manilles que podria arribar el 30 d’agost a Vilafranca. Tot i això, el cap de colla de la Joves, Francesc Ramon, va confessar després de l’actuació de la Bisbal del Penedès que li agradaria arribar a Sant Fèlix amb l’espadat emmanillat completat.

 

Tripleta de vuit d’Igualada

La festa major serà el primer compromís de transcendència pels Moixiganguers després de les vacances d’estiu. Els plans dels de la camisa morada serien ajuntar la tripleta de vuit pisos amb el 3de8, la torre de 8 amb folre i el 4de8. Els de l’Anoia estan treballant d’altres objectius superiors que haurien d’arribar de cara a final de temporada.

 

Reaparició dels Capgrossos

A Igualada, els Capgrossos de Mataró començaran el segon tram de temporada. Els de la camisa blau marí es plantegen una diada plàcida per escalfar motors de cara un setembre i octubre intensos. La tècnica mataronina vol portar el 3de8, el 4de8 i un castell de la gamma alta de set.