El Catllar i l’Arboç, les places protagonistes del cap de setmana

Les dues diades comptaran amb el mateix cartell de colles
La plaça de la Vila del Catllar es prepara per acollir dissabte la diada castellera de festa major | Cedida

Des de fa molts anys, les festes majors del Catllar i l’Arboç tenen una diada castellera d’alt nivell i comparteixen el cartell de colles participants. Enguany, novament no serà una excepció.

 

Així, dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça de la Vila del Catllar i diumenge, a la una del migdia, al carrer Major de l’Arboç, hi haurà la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la diada arbocenca, també s’hi afegirà la colla local.

 

El Catllar vol superar-se

A falta de l’últim assaig d’aquesta nit, tot apunta que les tres agrupacions participants a la diada del Catllar hi voldran fer castells de gamma extra. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, a més de poder repetir el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i pilar, té pendent d’estrenar el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

Després d’un Sant Magí extraordinari, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a més de plantejar-se el 9de8 i el 5de9 amb folre, podria optar per estructures superiors com el 4de9 amb folre i l’agulla. Els liles també tenen moltes ganes de portar el 3de10 amb folre i manilles al Catllar, però sembla que s’aparcarà fins a la diada de Sant Fèlix.

 

Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca, tot i la caiguda de 4de9 amb folre que van patir a Gràcia, afronten la sortida amb optimisme. Els penedesencs volen repetir la torre de 9 amb folre i manilles, estructura que acompanyarien del 3 i el 4de9 amb folre.

 

Sobre el Catllar, es tracta d’una diada amb característiques especials, on, tot i l’espai reduït, s’hi han vist grans castells. L’any passat, la Colla Vella hi aconseguia portar el primer 4de9 sense folre i la Jove de Tarragona era capaç d’estrenar el 4de9 amb folre i l’agulla.

 

L’Arboç espera el castell de 10

A l’actuació de l’Arboç de diumenge també s’esperen construccions superiors al 3de9 amb folre, però fins que no es conegui el resultat del Catllar del dia abans no es podran afinar els objectius. De moment, només es coneix que els Castellers de Vilafranca hi volen portar el 3de10 amb folre i manilles, castell que enguany ja van carregar el primer dissabte d’agost a la festa major de Vilanova.

 

La diada arbocenca també comptarà amb els Minyons locals, formació que diumenge passat va deixar en intent el 3de7. De cara a diumenge, els de la camisa vermella buscaran apuntar-se el primer castell bàsic de 7 del 2019.

La diada de l'Arboç de diumenge comptarà amb el mateix cartell de colles convidades del Catllar | Ajuntament de l'Arboç