ALERTA

Diversos positius per coronavirus a la residència de gent gran de Vila-seca

La clàssica de 7, el sostre dels Castellers d’Altafulla

Els de Ca l’Ixart han descarregat onze castells bàsics de 7
Els Castellers d'Altafulla han consolidat la gamma bàsica de 7 aquest 2019 | 3 Rondes

Els Castellers d’Altafulla han acomiadat la temporada amb només dues caigudes. Quant a xifres, a diferència del 2018, any en què van completar el 5de7 a la sessió de Torredembarra del Concurs de Castells, no han pogut revalidar la gamma alta de 7 pisos. Han tornat a sovintejar amb comoditat els castells bàsics de 7 i el pilar de 5.

 

Tàndem tècnic

Ha tornat a ser un curs sense presses pels de la camisa lila. Des del gener del 2019, Jorge Herrero i Joserra Márquez van agafar les regnes de la tècnica. Els dos nous caps de colla han aterrat al local amb l’objectiu de créixer socialment i també de recollir els fruits de Pol Munté, el responsable tècnic dels tres últims anys.

 

El passat 13 de juliol, coincidint amb la diada de les Cultures, els Castellers d’Altafulla van ser capaços d’estrenar la clàssica de 7, actuació que una setmana després van ser capaços de repetir a la Riera de Gaià. Al setembre, la diada de la festa major petita del municipi que va comptar també amb la Joves de Valls i els Minyons de Terrassa, també va veure el 2de6, el 3de7 i el 4de7 i el pilar de 5.

 

De cara a final de temporada, la colla tenia l’objectiu d’afrontar fites superiors, però la situació de país i la manca de proves d’assaig convincents, va fer que per Sant Martí, l’últim compromís de l’any, els altafullencs optessin pel 3de7, el 4de7, el 5de6 i el pilar de 5.

 

Millora del local d’assaig

A la junta administrativa, Paco Pérez, que l’any que ve no seguirà en el càrrec, n’ha estat el president. L’àrea també ha estat reforçada per l’excap de colla, Arturo Palavecino, qui ha ocupat les funcions de vicepresident.

 

En l’àmbit social, els de Ca l’Ixart també han aconseguit renovar el local d’assaig. Les obres de remodelació, que ha executat l’Ajuntament, han tingut un cost de 30.000 euros i ha suposat també una millora de seguretat en l’espai.

 

Estadístiques de la temporada (A partir del 4de6)

3de7 7d

4de7 4d

Pde5 9d+1i+1id

5de6 2d

3de6a 11d+1c

3de6 10d

4de6 5d

 

Més notícies de la categoria Castells