GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Colla Joves torna a ensopegar amb el 3de9 amb folre

Tot i la caiguda, els de la camisa vermella han acabat la diada del Pati amb un pilar de mèrit
3de9 amb folre carregat de la Colla Joves Xiquets de Valls a la diada del Pati | Colla Joves Xiquets de Valls

La Colla Joves Xiquets de Valls ha celebrat aquest dissabte una nova edició de la diada d’aniversari del local a la plaça del Pati. Els del carrer d’en Gassó han compartit actuació amb els Castellers de Barcelona, els Nens del Vendrell i els Moixiganguers d’Igualada. La jornada no ha sortit com els de la camisa vermella volien en un principi.

 

Problemes amb el 3de9f

 

La sortida de la Joves al Pati ha estat ambiciosa en forma de 3de9 amb folre. N’han fet un intent desmuntat previ que han tirat avall per la indecisió de la canalla. Tot i això, l’estructura es mostrava molt insegura per baix i es tancava molt per dalt.

 

En torn de repetició, la colla que dirigeix Francesc Ramon ha tornat a intentar el tres. Aquest cop, tot i que hi ha hagut un moment de dubtes de la canalla, el castell ha tingut bona sintonia fins a l’entrada del pom de dalt. A partir d’aquest moment, ha començat a patir per baix. L’enxaneta ha col·locat els dos peus i ha fet l’aleta «in extremis». La carregada ha estat molt justa. Tot i els dubtes d’un principi, al final la colla, a través de diferents vídeos i fotografies, ha considerat que el castell estava carregat.

 

A banda d’ensopegada amb el tres, els del carrer d’en Gassó han descarregat el 2de8 amb folre i el 3de8 amb el pilar amb força comoditat. A la ronda de pilars, han alçat el pilar de 7 amb folre amb molta solvència. L’espadat sembla que podria ser un objectiu dels diables vermells de cara a Sant Joan.

 

En acabar la diada, la Joves ha fet una prova de 2de9 amb folre i manilles, castell que també volen portar el pròxim 24 de juny a la plaça del Blat. Hi han aconseguit col·locar quarts. Des de la tècnica afirmen que si el treballen la construcció amb intensitat també podria entrar en el repertori de cara a la festa major.

 

Prova de 2de9 amb folre i manilles fins a quarts de la Colla Joves Xiquets de Valls | David Prats

 

 

Tranquil·litat pels Nens

 

A diferència d’altres temporades, els Nens del Vendrell s’han plantejat la diada del Pati amb més calma. Algunes absències no han permès a la colla de la capital del Baix Penedès poder assolir cap castell de vuit pisos. La colla que dirigeixen Daniel Doria i Francesc Huertas ha completat el 3de7, el 4de7 amb l’agulla i el 4de7.

3de7 dels Nens del Vendrell a la diada del Pati | David Prats

 

Nou ensurt amb el 3de8 igualadí

 

La visita a Valls dels Moxiganguers d’Igualada tampoc ha estat la desitjada. Igual que fa dues setmanes a Sant Quintí de Mediona, els de la capital de l’Anoia han ensopegat amb el 3de8, castell que, a diferència de fa quinze dies, ni han pogut carregar. Els de Jordi Moreno han sortit de la diada amb el 4de8, el 3de7 i el 4de7 amb l’agulla

4de8 dels Moixiganguers d'Igualada a la diada del Pati | David Prats

 

Barcelona afluixa

 

Una setmana després de la diada d’aniversari, els Castellers de Barcelona han estat més conservadors al Pati. Els de Jaume Montoliu han descarregat el 4de8, la torre de 7 i el 7de7. S’havia insinuat que portarien la torre de 8 folrada, però una absència d’última hora els ho ha fet descartar.

4de8 dels Castellers de Barcelona a la diada del Pati | David Prats